Vlast i dio opozicije saglasni da u slučaju imovine Golubovića potencijalno ima posla za tužilaštvo

DNP će tražiti da se na odboru raspravlja o slučaju porodice bivšeg policajca, za to će imati podršku i od nekih predstavnika opozicije. SDT ne odgovara da li je formiran predmet

16707 pregleda 11 komentar(a)

U Demokratskoj narodnoj partiji smatraju da se još jedna ogromna disproporcija između zarade i stečene imovine, ovog puta u slučaju porodice bivšeg službenika ANB-a i policije Duška Golubovića, mora naći na dnevnom redu nadležnog skupštinskog Odbora.

“Kao član Odbora za bezbjednost i odbranu i ovaj konkretan slučaj, i slične slučajeve tražiti da se o njima raspravlja na tom Odboru i da se organizuje eventualno kontrolno saslušanje nadležnih instanci", kaže za TV Vijesti poslanik DNP-a Vladislav Bojović, navodeći da će to učiniti na prvoj narednoj sjednici.

Istraživanje MANS-a pokazalo je da porodica Golubović za deceniju na nekretnine i luksuzne automobile potrošila više od milion eura. Zvanično, plata Golubovića je u tom trenutku bila 840 eura, a njegove supruge 450, ali se nekadašnji policijski službenik bavio i rudarenjem bitkoina.

DNP-ov predlog spremni su da podrže i u opozicionom SD-u, i to što prije, jer bezbjednosni sektor sve više pokazuje da je ranjiv.

“I dalje u redovima Uprave policije i ostalih institucija bezbjednosnog sektora imamo lica koja su potencijalno bila i sa druge strane zakona, koja su potencijalno ostvarivala kontakte sa ljudima sa druge strane zakona tako da svakako mislim da bi nadležni skupštinski odbor mogao da da značajan doprinos u rasvjetljavanju svih ovih slučajeva i jačanju bezbjednosnog sektora koji je zaista na jednom nezavidnom nivou”, kaže poslanik SD-a Nikola Zirojević.

Vlast i dio opozicije koji je htio pred kameru TV Vijesti na ovu temu, saglasni su da u slučaju porodice Golubović, potencijalno, ima posla za Tužilaštvo. Ipak, Bojović ističe da je ovo tek kap koja je prelila čašu, te da treba preispitati i više slučajeva u kojima nekadašnji visoki čelnici sudstva i policije nude pozamašna jemstva za puštanje na slobodu.

“Ukoliko se tvrdnje MANS-a pokažu kao zaista istinite, onda je to svakako posao za nadležne državne organe da utvrde na koji je način ta imovina stečena”, dodaje Zirojević.

“U svim tim slučajevima potrebno je utvrditi otkud njima tolika imovina imajući u vidu primanja koja su oni imali tokom svog profesionalnog angažmana u državnim organima”, navodi Bojović.

I PES-ov Miodrag Laković kazao je Televiziji Vijesti da je sada na Tužilaštvu da zauzme stav, da li u ovom slučaju ima elemenata krivičnog djela. Sa tim su saglasne i Demokrate.

“Imamo činjenicu da su 30 hiljada građana podstanari, da je skok inflacije i zakupnina s jedne strane, a sa druge strane imamo pojedince koji gomilaju hiljade i hiljade kvadrata pod krajnje sumnjivim okolnostima. Očekujemo da nadležne institucije ispitaju slučaj i ovaj, i sve neke prethodne afere jer postoji osnovana sumnja u sticanje određene protivpravne imovinske koristi”, rekao je poslanik Demokrata Nikola Rovčanin.

U DPS-u nisu htjeli da komentarišu slučaj Golubović. Tužilaštvo se već pet dana ne oglašava o ovom slučaju, a konkretno iz Specijalnog, danas nisu odgovorili na pitanje TV Vijesti – da li su na osnovu medijskih navoda formirali predmet.

Bonus video: