Podgorica: Januarski računi za vodu veći oko 40 centi, firmama računi umanjeni za oko devet eura

Na pitanje koliko će podgorički Vodovod ove godine prihodovati od većih računa, direktor tog preduzeća Aleksandar Nišavić odgovorio je da ako se uzmu projekcije potisnute vode i fakturisane vode u prethodnoj godini, projektovan je rast prihoda od oko 750.000 eura

7753 pregleda 8 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Direktor podgoričkog Vodovoda Aleksandar Nišavić kazao je da su januarski računi za vodu veći oko 40 centi što je poskupljenje oko pet posto u odnosu na 2023. godinu.

Istovremeno, računi za pravna lica umanjeni su za oko 23 odsto, u prevodu za nešto oko devet eura.

Nišavić je u Bojama jutra na TV Vijesti kazao i da građani i firme za vodu duguju oko četiri miliona eura.

Na pitanje koliko će Vodovod ove godine prihodovati od većih računa, odgovorio je da ako se uzmu projekcije potisnute vode i fakturisane vode u prethodnoj godini, projektovan je rast prihoda od oko 750.000 eura.

"Međutim, sa druge strane imamo povećanje troškova zarada shodno granskom kolektivnom ugovoru koji je usvojen krajem oktobra, tako da navedeno povećanje ne pokriva čak ni taj izdatak a kamoli ostale cijene koje su znatno veće u odnosu na prethodni period, koje se tiču i osnovnog materijala i osnovnih elemenata koji se koriste u svakodnevnom radu. Samo po osnovu rasta zarada zaposlenih imamo povećanje za oko 1,4 miliona eura u 2024. godini", rekao je Nišavić.

On je kazao da je na raspolaganju tužilaštvu koje je formiralo predmet oko sporne dodjele stanova zaposlenima u tom preduzeću, te da je u krivičnoj prijavi ukazao na brojna kršenja pravila i procedura.

Nišavić je saopštio da je pod lupom dodjela osam stanova.

On je u Bojama jutra na TV Vijesti naveo da su januarski računi za vodu veći oko 40 centi što je poslupljenje oko pet posto u o dnosu na 2023. godinu.

Bonus video: