Podgorica: Nema dovoljno parking mjesta za OSI, a kazne stižu

Iz Komunalne policije i inspekcije Televizija Vijesti nije dobila odgovor, dok iz Sekretarijata za saobraćaj navode da ukoliko postoje tehnički uslovi za isctravanje horizontalne i postavljanje vertikalne signalizacije može se rezervisati parking mjesto

5232 pregleda 3 komentar(a)
Nevenka Slomović, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Nevenka Slomović, Foto: Screenshot/TV Vijesti

Budući da blizu svoje zgrade u Ulici Nikole Kovačevića, u podgoričkom naselju Bloku 5, nema parking mjesta koje je previđeno za osobe sa invaliditetom (OSI), Nevenka Slomović primorana je da svoj uredno obilježen automobil ostavlja na drugom mjestu.

"Ovdje se parkiramo jer sam OSI i pošto je tamo parking uvijek pun, mi bi se tamo parkirali ali ponekad majka ne može pošto me majka vodi i pomaže, ponekad nosi kese i mene, i mi se uvijek ovdje parkiramo, i nikakav problem nije bio, dok jedno jutro nije došla kazna", kazala je Slomović.

I kazne su, ističu Nevenka i njena majka, samo pristizale.

Iz Udruženja mladih sa hendikepom saglasni su da nema dovoljno parking mjesta za OSI, kao i da postojeća nijesu odgovarajuća.

Iz Komunalne policije i inspekcije Televizija Vijesti nije dobila odgovor, dok iz Sekretarijata za saobraćaj navode da ukoliko postoje tehnički uslovi za isctravanje horizontalne i postavljanje vertikalne signalizacije može se rezervisati parking mjesto.

Nevenka, na kraju poručuje: "Ja sam prosto htjela da neko čuje, Nemam gdje da se parkiram, ovo je jedino slobodno mjesto da bih ja ušla u zgradu. Obraćala sam se opštini, da bi došli da riješe pitanje pakringa, međutim niko mi nije odgovorio."

Bonus video: