Suđenje u slučaju portala Udar: Vukšić i Kurti nisu oslobođeni čuvanja tajne

“Ovdje nije cilj doći do agenata koji su sprovodili akciju, ovdje je cilj doći do nalogodavaca. Pred više institucija se vodi spor oko toga, to sam saznao pred više sudova, tako da nadam se da ćemo dobiti neki epilog", rekao je Abazović

6283 pregleda 26 reakcija 0 komentar(a)
Vukšić (arhiva), Foto: Boris Pejović
Vukšić (arhiva), Foto: Boris Pejović

Suđenje po tužbi funkcionera Demokrata Velizara Kaluđerovića protiv države u slučaju portala udar.me održano je danas u Osnovnom sudu u Podgorici.

Bivši direktor i generalni ispektor Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Dejan Vukšić i Artan Kurti koji su pozvani kao svjedoci nisu se pojavili, a nisu ni oslobođeni čuvanja tajne, s obzirom na to da su podaci vezani za rad portala udar.me označini stepenom tajnosti.

Bivši premijer Dritan Abazović pojavio se kao svjedok, ali iz istih razloga nije mogao da svjedoči.

"Vidjeli smo da su u zadnjih nekoliko mjeseci i bivši direktor ANB-a i bivši premijer Abazović saopštili da imaju saznanja, konkretne saznanja o kome se konkretno radi i locirali najveći broj tih pojedinaca, tako sam ja to razumio, da su to ljudi koji nose, nažalost, značke sa državnim grbom i pripadnici Agencije za nacionalnu bezbjednost”, kazao je Kaluđerović.

“Ovdje nije cilj doći do agenata koji su sprovodili akciju, ovdje je cilj doći do nalogodavaca. Pred više institucija se vodi spor oko toga, to sam saznao pred više sudova, tako da nadam se da ćemo dobiti neki epilog", rekao je Abazović.

Bonus video: