EPCG kancelariju u Gusinju otvorila u nelegalnoj kući

Đonbaljaj kazao da je u svojoj karijeri sve radio po zakonu i da se ovakve dezinformacije iznose jer hoće da ga diskredituju na osnovu vjerske, nacionalne i političke pripadnosti i da se to dešava pred svake izbore

3262 pregleda 7 komentar(a)
Foto: TV Vijesti
Foto: TV Vijesti

Državna kompanija Elektroprivreda Crne Gore nedavno je otvorila kancelarije u Gusinju u nelegalnoj kući, zbog koje je njen vlasnik nepravosnažno osuđen.

Dozvolu za gradnju tog objekta svojevremeno je potpisao Tahir Đonbaljaj, koji je sada član Odbora direktora Elektroprivrede.

Iz EPCG kažu da nisu znali da je objekat koji su zakupili na godinu nelegalan i tvrde da Đonbaljaj nije uticao da baš njega uzmu.

I Đonbaljaj tvrdi isto i smatra da je na meti zbog svoje nacionalne pripadnosti.

Elektroprivreda je u međuvremenu i tužila Đonbaljaja zbog duga od 1.413 eura i 80 centi za struju, potvrđeno je Televiziji Vijesti iz Osnovnog suda u Plavu.

Đonbaljaj je ovo negirao, tvrdeći da ne samo da nije dužan, nego je u pretplati.

Uz to nam je dostavio dva računa na kojima se ne vidi nikakav dug. Na pitanje zašto se onda vodi parnični postupak pred Osnovnim sudom u Plavu i da li je to neki dug od ranije, Đonbaljaj je kazao da je u pitanju greška pravosuđa i ponovio da on ništa nije dužan Elektroprivredi.

Po imovinskom kartonu, Đonbaljaj je vlasnik dva poslovna prostora i jedne kuće a kao član Odbora direktora Elektroprivrede ukupno mjesečno prima 2212 eura.

Bonus video: