Božović: Uradili smo sve da ne dođe do štrajka; Mihailović: Štrajk izazvao negativne reakcije kod roditelja

" Nismo ušli u ovo zato što smo željeli. Kao prosvjetni radnik se osjećam tužno, ali su naša prava pogažena", rekao je Božović. "Pitamo se gdje su Vlada i Ministarstvo finansija, pozivali smo ih da urade sve što je u njihvoj moći da do ovog ne dođe", rekla je Mihailović

21402 pregleda 204 reakcija 113 komentar(a)
Božović i Mihailović, Foto: TV Vijesti
Božović i Mihailović, Foto: TV Vijesti

Predsjednik Sindikata prosvjete Radomir Božović kazao je da je sindikat učinio sve što je bilo do njih da ne dođe do štrajka.

On je u Bojama jutra na Televiziji Vijesti rekao da su tokom cijelog procesa bili maksimalno korektni.

"Zašto je Ministarstvo prosvjete nauke, prosvjete i inovacija čekalo da se sastanemo u nedjelju u 17 časova i pozvalo direktore, to je pitanje za njih. Oni se u posljednjih desetaak dana od kada smo predali zahtjev za štrajk oglašavaju putem medija. Nismo ušli u ovo zato što smo željeli. Kao prosvjetni radnik se osjećam tužno, ali su naša prava pogažena", rekao je Božović.

Dodao je da je što se sindikata tiče da smatra da su bili transparentni i jasni.

"Naše je pravo pogaženo i naš Granski kolektivni ugovor", rekao je Božović.

Direktorica Udruženja Roditelji Kristina Mihailović rekla je da su roditelji sinoć bili sluđeni jer do ponoći nisu znali da li im djeca idu u školu.

"Najava štrajka je izazvala negativne reakcije kod roditelja, ne samo zbog odluke sindikata već i onih koji sa njima pregovaraju. Ovo je odgovornost predstavnika insititucija sistema, sindikat i direktora škola. Pitamo se gdje su Vlada i Ministarstvo finansija, pozivali smo ih da urade sve što je u njihvoj moći da do ovog ne dođe. Jednostavno ne žele da komuniciraju. Pitamo se zašto čekamo srijedu i šta će onda biti ako se ne dogovore", rekla je Mihailović.

Bonus video: