Leković: Nadam se da će doći do dogovora, pritiska na prosvjetne radnike i direktore škola nije bilo

Portparolka javne predškolske ustanove Đina Vrbica Dragana Bijelić kazala je u jutarnjem programu Televizije Vijesti da se oko 20 odsto zaposlenih izjasnilo za štrajk, ali da su i oni na svojim radnim mjestima, te da sve funkcioniše bez problema.

6752 pregleda 16 komentar(a)
Foto: TV Vijesti
Foto: TV Vijesti

Drugi je dan štrajka u crnogorskim školama, a u pokušaju da se nađe kompromis premijer Milojko Spajić i ministri finansija i prosvjete Novica Vuković i Anđela Jakšić-Stojanović sastaće se u 17 sati sa čelnicima Sindikata prosvjete.

Olivera Leković iz Ministarstva prosvjete kazala je u Bojama jutra TV Vijesti da se nada će se doći do dogovora, a tvrdi da nije bilo pritiska na prosvjete radnike i direktore škola od strane Ministarstva.

U podgoričkoj osnovnoj školi Štampar Makarije od jutros nema nastave, na osnovu jučerašnje odluke nastavničkog vijeća. Direktor škole Novica Gačević kazao je u Bojama jutra da je preko 100 nastavnika u štrajku.

A u podgoričkim vrtićima stanje je redovno. Portparolka javne predškolske ustanove Đina Vrbica Dragana Bijelić kazala je u jutarnjem programu Televizije Vijesti da se oko 20 odsto zaposlenih izjasnilo za štrajk, ali da su i oni na svojim radnim mjestima, te da sve funkcioniše bez problema.

Bonus video: