Koprivica: Dobra saradnja sa Milovićem, Spajić i PES odlučuju hoće li ostati ministar

"Njegov položaj ne zavisi od mog povjerenja", rekao je potpredsjednik Vlade

29937 pregleda 72 reakcija 27 komentar(a)
Koprivica, Foto: Slađan Fatić
Koprivica, Foto: Slađan Fatić

Potpredsjednik Vlade za politički sistem, pravosuđe i antikorupciju Momo Koprivica je, na pitanje da li Andrej Milović treba da ostane ministar pravde nakon što je isključen iz Pokreta Evropa sad (PES) i da li ima njegovo povjerenje, rekao da o tome odlučuje premijer Milojko Spajić i ta stranka.

"Ministarstvo pravde je u dosadašnjem periodu bilo dosta produktivno, uprkos visokim političkim tenzijama", rekao je Koprivica u Bojama jutra na TV Vijesti.

"Njegov položaj ne zavisi od mog povjerenja", dodao je, rekavši da su imali dobru saradnju.

Koprivica je, na pitanje da li bi Demokrate sarađivale sa partijom koju bi eventualno formirao predsjednik države i doskorašnji zamjenik predsjednika PES-a Jakov Milatović, ili ostaju posvećeni sporazumu sa Spajićem, rekao da imaju definisanu saradnju sa potpisnicima koalicionog sporazuma, "koji su naši jedini partneri".

"Sve drugo je hipotetična situacija, o kojoj ne bih želio sad da govorim", rekao je Koprivica.

Upitan da prokomentariše isključenje Milovića iz partije, kazao je da je to unutrašnje pitanje PES-a. "To je partija sa kojom sarađujemo i imamo veoma dobre odnose, strateško partnerstvo".

Koprivica je, na pitanje da li je isključenje Milovića za njega bilo iznenađenje, rekao da nije razmišljao o unutrašnjim pitanjima u PES-u.

Bonus video: