Radulović: Milović isključen iz PES zato što nije održavao nivo rezultata, i dalje će biti ministar pravde

Na pitanje kada će Vlada glasati o smjeni Milovića, Radulović je rekao da je to pitanje za premijera Milojka Spajića

55288 pregleda 78 reakcija 74 komentar(a)
Radulović, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Radulović, Foto: Screenshot/TV Vijesti

Ministar saobraćaja i pomorstva i član Predsjedništva Pokreta Evropa sad (PES) Filip Radulović saopštio je da je ministar pravde Andrej Milović isključen iz te stranke zato što nije održavao nivo rezultata kao ministar.

Radulović je u emisiji Reflektor na TV Vijesti rekao da je predsjednik Vlade Crne Gore i lider PES Milojko Spajić bio saglasan sa tim i da je odluka Predsjedništva bila isključenje Milovića.

Na pitanje urednice i voditeljke emisije Aleksandra Mudreše, zašto je Milović isključen iz stranke, budući da iz partijskog saopštenja nakon sjednice nijesmo saznali razloge, tj. je li Milović kršio Statut, nanio štetu ugledu partije ili nešto treće, Radulović je kazao da će Milović i dalje biti ministar pravde.

"Za sve ostalo bih se obratio gospodinu premijeru", rekao je Radulović.

Na ponovno pitanje, zašto je Milović isključen iz stranke, Radulović je rekao da ima neki nivo rezultata koji svi ministri moraju da održe.

"U tom momentu mi smo smatrali da nije održavao neki nivo rezultata i gospodin premijer je bio saglasan sa tim i to je bila odluka Predsjedništva", rekao je Radulović.

Na pitanje kada će Vlada glasati o smjeni Milovića, Radulović je rekao da je to pitanje za njegovog šefa - Spajića.

"Ja bih uputio to pitanje direktno njemu", rekao je Radulović.

Radulović je poručio i da posljednja dešavanja u PES neće destabilizovati stranku, koja je kako je rekao složna, što će se pokazati u narednom periodu.

"Što se tiče konktetnih detalja sa sjednice Predsjedništva, nisam u mogućnosti da govorim, ne bi bilo korektno prema Predsjedništvu niti prema stranci. Mogu reći da mi je žao da je gospodin Milatović istupio iz Pokreta. Zajedno smo mnoge dobre stvari uradili, misleći na čitav Pokret Evropa sad", rekao je Radulović u emisiji Reflektor.

Zamjenik predsjednika PES i aktuelni predsjednik države Jakov Milatović podnio je u subotu ostavku na sve funkcije u partiji, u nedjelju je iz PES isključen Milović, a istog dana je ostavku na sve funkcije podnio predsjednik Opštinskog odbora PES u Baru Miloš Pantović. Stranku na čijem je čelu premijer Milojko Spajić danas je napustio i član Glavnog odbora, Ivan Lakić.

Bonus video: