Glavni grad priprema novi program privremenih objekata

"Možda će sada biti vikendice u našoj nadležnosti, ali ne one vikendice na koje su građani navikli, nego zaista će biti predviđeno programom kako ta vikendica može izgledati", rekao je Andrija Babović, vršilac dužnosti sekretara za komunalne poslove

4848 pregleda 4 komentar(a)
Babović, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Babović, Foto: Screenshot/TV Vijesti

Sekretarijat za komunalne poslove Glavnog grada Podgorica uputio je predlog za formiranje komisije za izradu programa privremenih objekata za period od 2025. godine do 2029. godine.

Andrija Babović, vršilac dužnosti sekretara za komunalne poslove istakao je da će komisiju činiti, pored predstavnika ovog organa uprave, predstavnici Sekretarijata za saobraćaj, Direkcije za imovinu, gradska arhitektica, te predstavnici Ministarstva prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine.

"Cilj jeste da se predvide moguće lokacije, ucrtaju nove, izbrišu neke stare, postojeće lokacije koje su do sada bile nekoliko puta na konkursu, objasniću vam i proces kako se dodjeljuje imovina grada, odnosno proces tendera. Mi sada očekujemo da Ministarstvo planiranja i urbanizma zakon usvoji, u tom zakonu tretiraju se i privremeni objekti kao i vrste privremenih objekata koje će biti samim programom inkluzirane. Nakon toga ćemo mi pristupiti izradi programa, jer postoje neke promjene, možda će sada biti vikendice u našoj nadležnosti, ali ne one vikendice na koje su građani navikli, nego zaista će biti predviđeno programom kako ta vikendica može izgledati. Nakon toga, naravno, inspekcija će kontrolisati da li je stranka to napravila na terenu ili ne", rekao je Babović.

On dodaje da je do sada stiglo preko 200 zahtjeva.

"Recimo vi ste aplicirali za postavljanje kioska, on je ucrtan u program, dakle ekipa je izašla na teren, utvrdila je da postoje urbanističko-tehnički (UT) uslovi, vi ste ih dobili, nakon toga morate prijaviti gradnju", rekao je Babović.

Bonus video: