Folkloraši u penziji: Ljubav prema igri, pjesmi i tradiciji, ne poznaje ni vrijeme, ni godine

Dok se koraci pažljivo uvježbavaju pod dirigentskom palicom iskusnog koreografa Zorana Popovića, članovi ansambla, većinom u sedmoj deceniji života, neumorno se trude da prenesu duh tradicije na svoj način

5037 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Screenshot/TV Vijesti
Foto: Screenshot/TV Vijesti

Vremešna družina u penziji, odlučila je da ne dozvoli godinama da umanje njihovu vitalnost i strast prema folkloru i igri.

Ljepoti folklora, koji mnogima život znači, nije odolio ni Điđo Tuzović, jedan od najstarijih folkloraša koji je daleke 1968. prvi put zaigrao.

Za razliku od njega Milanka Šćepanović godinama se bavila sportom, ali je odlučila da penzionerskim danima doda nove boje.

Dok se koraci pažljivo uvježbavaju pod dirigentskom palicom iskusnog koreografa Zorana Popovića, članovi ovog ansambla, većinom u sedmoj deceniji života, neumorno se trude da prenesu duh tradicije na svoj način. Zato su pokrenuli projekat "Vesele sedamdesete" koji za cilj ima da poveže penzionere u očuvanju kulturne baštine.

Želja da zapjevaju u kolu ih ne napušta, ističu, i dodaju da više od igre vole da se druže, pa rado primaju i nove članove.

Dobro bi im došla i veća podrška države, naglašava iskusni folkloraš i koreograf, Popović budući da ih očekuju brojni koncerti.

Posvećenost i strast ovog simpatičnog kulturno-umjetničkog društva "Treće doba" inspirišu i podsjećaju nas da ljubav prema igri, pjesmi i tradiciji, ne poznaje ni vrijeme, a ni godine.

Bonus video: