Kračković: Đeljošajeve primitivne uvrede pokazuju o kakvom se ljudskom i političkom sklopu radi

Uz brojne uvrede na račun novinara TV Vijesti Danila Ajkovića, potpredsjednik Vlade Nik Đeljošaj je poručio da će doći dan kada će, kako je rekao, ova trojka odgovarati za svoja nedjela

30023 pregleda 23 reakcija 21 komentar(a)
Đeljošaj je prije tri godine blokirao put u Tuzima zbog mjera protiv koronavirusa, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Đeljošaj je prije tri godine blokirao put u Tuzima zbog mjera protiv koronavirusa, Foto: Screenshot/TV Vijesti

Potpredsjednik Vlade Nik Đejošaj opet je optužio tužiteljku Ivanu Petrušić, sutkinju Ivanu Becić i novinara Televizije Vijesti Danila Ajkovića da se obračunavaju sa njim i da su korumpirani.

Đeljošaj je na Fejsbuku reagovao na prilog emitovan juče na TV Vijesti povodom odluke poslanika vladajuće većine da mu Skupština ne skida imunitet, zbog krivičnog djela pozivanje na otpor.

On je prije tri godine blokirao put u Tuzima zbog mjera protiv koronavirusa, a suđenje je prekinuto nakon što se pozvao na imunitet.

Đeljošaj pita kako će tužiteljka, sutkinja i novinar objasniti nalogodavcima da nisu uspjeli da nastave torturu nad njim i njegovom porodicom, te šta će biti sa već, kako tvrdi, napisanom presudom.

"Nadam se da će se nekada saznati, da li su uzeli pare za ovo što rade ili su sa nalogodavcem udruženi u slijepoj mržnji? Ovo je eklatantni primjer kako institucije i novinar koriste svoje pozicije za obračun sa jednim političarem", napisao je Đeljošaj.

Uz brojne uvrede na račun novinara TV Vijesti Danila Ajkovića, potpredsjednik Vlade dodaje i da će doći dan kada će, kako je rekao, ova trojka odgovarati za svoja nedjela.

Glavni i odgovorni urednik Televizije Vijesti Radomir Kračković saopštio je da je ova reakcija Đeljošaja "eklatantan primjer kako jedan političar koristi svoju poziciju u Vladi za obračun sa jednim novinarom, koji samo radi svoj posao i drži se činjenica".

U odgovoru na reagovanje Đeljošaja, Kračković je pozvao Tužilaštvo da ispita Đeljošajeve tvrdnje da su novinar Danilo Ajković, tužiteljka Ivana Petrušić i sutkinja Ivana Becić uzeli novac i da su korumpirani.

"Ako se utvrdi da nisu, ne očekujem da će se Đeljošaj izviniti jer njegove primitivne uvrede pokazuju o kakvom se ljudskom i političkom sklopu radi", kazao je Kračković.

On podsjeća da je Đeljošaj i ranije u više navrata optuživao Ajkovića da je korumpiran i to samo zbog toga što je Ajković objavio da je suđenje protiv Đeljošaja za godinu i po dana odgađano čak 15 puta, i to na zahtjev Đeljošaja i ostalih optuženih ili njihovih advokata, kao i da se u septembru prošle godine pozvao na imunitet, kad je suđenje ušlo u završnu fazu.

"Sve to su lako provjerljive činjenice, koje se mogu naći u zapisnicima sa suđenja, ali te činjenice ne odgovaraju Đeljošaju jer pokazuju da on, krijući se iza političke pozicije, izbjegava da se suoči sa optužbama na sudu", kazao je Kračković.

On je istovremeno upitao i poslanike vladajuće većine, koji su juče na sjednici Administrativnog odbora glasali protiv ukidanja imuniteta Đeljošaju – kako gledaju na ovakvo brutalno obračunavanje jednog visokog funkcionera vlasti sa novinarom, samo zato što je objavio istinu i da li će opet podržati Đeljošaja na plenumu i omogućiti mu da nastavi da se obračunava sa onima koji otkrivaju njegovo političko licemjerje.

Bonus video: