Stanović krivi Đeljošaja za stopiranje razgraničenja Zete i Podgorice, najavio blokade ako se problem ne riješi

"Mi kao predstavnici Opštine Zeta smo od prvog dana zagovarali samo da se ispoštuje Zakon o teritorijalnoj organizaciji", kazao je Stanović

6636 pregleda 10 komentar(a)
Stanović, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Stanović, Foto: Screenshot/TV Vijesti

Sekretar za prostorno planiranje Opštine Zeta Milan Stanović smatra da je ministar ekonomskog razvoja Nik Đeljošaj isključivi krivac za to što je razgraničenje Zete i Podgorice stopirano dok se ne završi razgraničenje Podgorice sa Tuzima.

Stanović je u Bojama jutra na TV Vijesti kazao da će na konačnu odluku Ministarstva javne uprave čekati do kraja naredne nedjelje, a ako se problem ne riješi najavljuju blokade i proteste.

"Mi kao predstavnici Opštine Zeta smo od prvog dana zagovarali samo da se ispoštuje Zakon o teritorijalnoj organizaciji, ali izgleda da je Đeljošaj, ali i drugi uz njega zaboravili da je 2020. godine Vlada DPS-a obaljena zato što je djelovala van zakona Crne Gore. Mislim da bi bilo dobro da Spajić (predsjednik Vlade Milojko Spajić) podsjeti Đeljošaja, pošto je Đeljošaj bio u vladama sa DPS-om pa je možda naslijedio profesionalnu deformaciju da zakone iskrivljuju kako njima odgovara. Mislim da bi valjalo da se svi vratimo u zaknonski okvir", rekao je Stanović.

On je kazao da će blokrati putne saobraćajnice ali ne na teritoriji Zete, izuzev možda neke početne blokade.

Poručio je da će blokadu preseliti pred bitne institucije, poručivši da je najbitnija institucija Ministarstvo javne uprave.

Bonus video: