Zečević: "Putevi" će za deset dana završiti radove na kružnom toku na bulevaru ka Tuzima

Za bulevar Veljka Vlahovića, nema rokova

9112 pregleda 8 komentar(a)
Radovi na kružnom toku, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Radovi na kružnom toku, Foto: Screenshot/TV Vijesti

Podgoričko preduzeće "Putevi" za deset dana će završiti sve radove na kružnom toku na bulevaru ka Tuzima, kazao je Televiziji Vijesti direktor tog preduzeća Radoš Zečević.

Prethodno je Agencija za izgradnju i razvoj Podgorice raskinula Ugovor o gradnji tog kružnog toka i bulevara Veljka Vlahovića na Starom Aerodromu sa firmom "Tehnoput", jer nisu ispoštovali ugovoreni rok završetka radova - 30. decembar prošle godine.

"Mi smo kao lokalna firma prosto preuzeli odgovornost da mi sada završimo, poslije oduzimanja od strane izvođača 'Tehnoputa', obećavamo građanima, uz malu pomoć prirode, za deset radnih dana završiti kružni tok. Kada kažem mi, govorim i o ostalim kolegama iz Rasvjete, iz Vodovoda, to je zajednički posao", rekao je Zečević.

Za bulevar Veljka Vlahovića, nema rokova.

Iz Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice kratko je Televiziji Vijesti rečeno da je u toku provjera svih podataka, građevinskih knjiga i svega što je rađeno na spornom bulevaru sa postojećim nadzorom. I priprema raspisivanja tendera za novog, kredibilnog izvođača...

Iz Puteva dodaju da će pomoći ukoliko bude trebalo...

Gradnja je počela u septembru 2020. godine. Vrijednost posla je bila četiri i po miliona eura i sve je trebalo da bude završeno do marta prošle godine. Prvim Aneksom Ugovora "Tehnoputu" je odobren avans od 667 hiljada eura, a sklopljen je i drugi Aneks, u aprilu prošle godine, kada im je rok izvođenja radova produžen do kraja godine.

Bonus video: