Ova zgrada u Podgorici se gradi skoro 14 godina: Planirana za potrebe CANU, ne zna se kada će dobiti prve stanare

Kamen temeljac za, kako je prvobitno planirano, novu zgradu CANU u Podgorici, položio je tadašnji premijer Igor Lukšić, 25. januara 2011. godine

20446 pregleda 15 komentar(a)
Nesuđena zgrada CANU, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Nesuđena zgrada CANU, Foto: Screenshot/TV Vijesti

I dok nerijetko možemo čuti da zgrade u Podgorici niču bukvalno preko noći, Televizija Vijesti donosi primjer jedne koja se gradi skoro 14 godina.

Riječ je o zgradi u centru grada koja je prvobitno planirana za potrebe Crnogorske akademije nauka i umjetnosti (CANU), otkada joj je namjena promijenjena više puta.

Nova Vlada ponovo ima planove za nju, ali i dalje se ne zna kada će konačno dobiti prve stanare.

U centru Podgorice, odmah kada prođete most Milenijum, sigurno ste odavno zapazili jednu višespratnicu.

Kamen temeljac za, kako je prvobitno planirano, novu zgradu CANU u Podgorici, položio je tadašnji premijer Igor Lukšić, 25. januara 2011. godine.

Akademici su međuvremenu dobili novi objekat, a ovoj zgradi se promijenila namjene - prvo za Ministarstvo pravde, pa za resor vanjskih poslova.

Ali tu nije kraj. Sudeći po odgovorima koje je Televizija Vijesti dobila iz Ministarstva prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine, ovdje će se useliti Ministarstvo finansija, i to na pet godina.

Šta su prethodne vlade mislile kad kazu da su intevizirane aktivnosti, vidjeli smo mnogo puta do sada. Kao i kad donesu odluku o namjeni nekog objekta. Pitanje koje se nameće je - da li će zgrada u Bulevaru Ivana Crnojevića ovog puta stvarno dobiti stanare? Ili će samo po navici nastaviti niz...

Bonus video: