Inspektori se pripremaju za sezonu kao da reorganizacije neće biti

Direktorica Uprave za inspekcijske poslove Ana Vujošević je poručila da bi pripajanje inspekcija resornim ministarstvima neposredno pred sezonu moglo da se negativno odrazi na inspekcijsku kontrolu tokom ljeta

3098 pregleda 2 komentar(a)
Ana Vujošević, Foto: Printscreen YouTube
Ana Vujošević, Foto: Printscreen YouTube

Iako je još u januaru najavljeno pripajanje inspekcija resornim ministarstvima, direktorica Uprave za inspekcijske poslove Ana Vujošević kazala je da sa nadležnima u međuvremenu nije bilo konkretnih razgovora, te da ne znaju u kojoj je fazi reorganizacija njihovog rada. Ona je u "Bojama jutra" na TV Vijesti kazala da inspekcija svoje aktivnosti obavlja redovno, po programu aktivnosti koji je Vladi dostavljen krajem januara. Napominje, međutim, da Vlada taj program još nije zvanično usvojila.

“Vidjeli smo da je predsezona već počela, da u Herceg Novom po zvaničnoj statistici boravi par hiljada turista, u Kotoru oko hiljadu i po, tako da sve te opštine zahtijevaju kontrolu i prisustvo inspektora na terenu, što mi i radimo. Sada vršimo pripremu za ljetnju turističku sezonu, to podrazumijeva da se sve one aktivnosti koje su u fokusu tokom pojačenog nadzora pripreme, dakle mi sada preventivno dijelujemo, obilazimo subjekte nadzora koji će pružati tokom ljetnje turističke sezone svoje usluge i ukazujemo na poslovanje u onom dijelu šta treba uskladiti, kako bi spremno i kvalitetno dočekali sezonu” istakla je Vujošević.

Ona je poručila da bi pripajanje inspekcija resornim ministarstvima neposredno pred sezonu moglo da se negativno odrazi na inspekcijsku kontrolu tokom ljeta.

“Mislim da nije dobar tajming za ovako nešto. Definitivno te promjene ne bi bile dobre, ne bi imali kvalitetan sadržaj i nadzor tokom pojačanog ljetnjeg nadzora, tako da nadam se da će se odustati od te ideje, pa na kraju treba je analizirati za neko drugo vrijeme i sigurno bar godina dana pripremnih aktivnosti treba sprovesti.”

Bonus video: