Bašović: Sklonište za žrtve trgovinom djecom i mladim po standardima, spektar usluga za korisnike

Državna selretarka MRSS-a, Anđela Bašović je naglasila da je ovom ministarstvu i Vladi u prethodnih pet mjeseci prioritetno bilo da reaguju promptno i da se otvori sklonište, čiji je značaj veliki

4126 pregleda 0 komentar(a)
Bašović, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Bašović, Foto: Screenshot/TV Vijesti

Tim Ministarstva rada i socijalnog staranja (MRSS), na čelu sa ministarkom Naidom Nišić, pored brojnih reformi koje sprovodi u resoru, stavio je akcenat na to da se adaptira i otvori sklonište za žrtve trgovinom djecom i mladima, poručila je državna selretarka MRSS-a, Anđela Bašović.

Ona je naglasila da je ovom ministarstvu i Vladi u prethodnih pet mjeseci prioritetno bilo da reaguju promptno i da se otvori sklonište, čiji je značaj veliki.

"Konačno, nakon 16 godina - država Crna Gora ima svoje sklonište. Ne radi se samo o smještaju, već o cijelom spektru usluga za pomoć i podršku korisnicima", rekla je Bašović Bojama jutra na TV Vijesti.

Bašović je kazala da je sklonište, koje ima pristup osobama sa invaliditetom, adaptirano u skladu sa međunarodnim standardima propisanim za pružanje ove usluge.

Bonus video: