Vuksanović: Crnogorski putevi spremni za priliv turista, skoro 10 odsto državnih puteva trenutno se rekonstruiše

Skoro preko 200 miliona eura vrijednih ugovora se realizuje širom Crne Gore", istakao je direktor Uprave za saobraćaj Crne Gore

8131 pregleda 21 reakcija 20 komentar(a)
Vuksanović, Foto: Printscreen YouTube
Vuksanović, Foto: Printscreen YouTube

Crnogorski putevi su spremni za priliv turista uprkos brojnim aktuelnim radovima i izazovima, kazao je u "Bojama jutra" na TV Vijesti Radomir Vuksanović, direktor Uprave za saobraćaj Crne Gore.

"Maltene skoro 10 odsto državnih puteva trenutno se rekonstruiše. Skoro preko 200 miliona eura vrijednih ugovora se realizuje širom Crne Gore", istakao je.

Radovi na potezu Tivat- Jaz izvode se planiranom dinamikom.

"Kako se bude približavalo ljeto, odredićemo regulaciju samog saobraćaja kroz ovu dionicu. Trenutno imamo više alternativa. Imamo opciju da ne demontiramo postojeću saobraćajnicu, već da radimo pored nje. Imamo i varijante da neke lokalne saobraćajnice iskoristimo, da usmjerimo saobraćaj", istakao je.

Smatra da su se smanjile gužve na putu Mojkovac - Ribarevine, otvaranjem tunela između Kolašina i Berana.

"Moram da naglasim da smo za sedam mjeseci završili 40 odsto posla. Podsjetiću da je rok dvije godine", kazao je.

Ističe i da je tunel Klisura trenutno najbolji u Crnoj Gori, te da će nakon otklanjanja uočenih nedostataka i primjedbi dobiti upotrebnu dozvolu do ljeta.

Vuksanović je rekao i da je završen dobar dio rekonstrukcije regionalnog puta Mateševo-Trešnjevik-Andrijevica.

"Tu ima još naravno posla, ima jedna dionica od nekoliko kilometara koja je zaista oštećena i tu ćemo morati ozbiljnije da rekonstruišemo", dodao je.

Objasnio je i da će sljedeće nedjelje pustiti rasvjetu u tunelu Mekavac na magistrali Podgorica - Cetinje, a da će tunel na dionici Mateševo - Kolašin još čekati na osvjetljenje.

Trenutno se izvode radovi na putu Đurđevića Tara u mjestu Sokolovine ili Dobrilovine.

"Pregovaramo, jer je most na Đurđevića Tari značajna turistička atrakcija, da se obustave radovi jednim dijelom dana tokom sezone", kazao je.

Bonus video: