Delić: Otvaranje rudnika Brskovo u ovom trenutku nije u fokusu mojkovačke vlasti

On je, odgovarajući na pitanja u okviru redovne rubrike "Moj grad" istakao da ostaje pri stavu koji je zastupao tokom lokalnih izbora da rudnik treba otvoriti jer bi kako tvrdi, ta investicija Mojkovcu udahnula novi život

3654 pregleda 12 komentar(a)
Delić, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Delić, Foto: Screenshot/TV Vijesti

Otvaranje rudnika Brskovo u ovom trenutku nije u fokusu mojkovačke vlasti, kazao je u "Bojama jutra" na TV Vijesti predsjednik Opštine Mojkovac Vesko Delić dodavši da su im trenutno prioritet drugi projekti.

On je, odgovarajući na pitanja u okviru redovne rubrike "Moj grad" istakao da ostaje pri stavu koji je zastupao tokom lokalnih izbora da rudnik treba otvoriti jer bi kako tvrdi, ta investicija Mojkovcu udahnula novi život.

Dodao je da je uloga Vlade i komisije koju je formirala da procijeni da li je taj projekat napravljen po ekološkim standardima.

Ukoliko nije, kazao je Delić, onda rudnik, uprkos ekonomskoj isplativosti, ne treba otvarati.

"Ono što je opština Mojkovac i mi kao lokalna vlast, prije lokalnih izbora 2021., negdje su sve liste koje su izašle na lokalni izbore, zagovarale tu priču i to je bio pokretački projekat zaposlenja i novog života u Mojkovcu. Sada smo došli u situaciju da se i ministar rudarstva i Vlada, distancirala od cijelog projekta, dala neki rok od 60 dana koncesionaru da ispravi neke mane. Mi sada čekamo zvanično odluku Vlade. Moje mišljenje je da je taj projekat u nekom drugom planu što se tiče i lokalne vlasti i Vlade", kazao je Delić.

On je kazao da je njegov jasan stav kao predsjednika Opštine i kao nosioca liste na prethodnim izborima bio da su za otvaranje rudnika.

"I to mišljenje smo dijelili svi koji smo nastupili na tim izborima. U međuvremenu se promijenilo mišljenje kod nekih. Kod mene lično nije iz razloga što smatram da takva jedna investicija, ne ulazeći u detalje samog projekta, bi dala novi život opštini Mojkovac", kazao je Delić.

On je poručio da se jedan dio građana Mojkovca protivi ovom projektu.

"Opet kažem, mislim da bi teret cijelog projekta trebalo da ponese Vlada i da ova komisija koju su napokon imali poslije nekoliko godina, koja je trebalo da pokaže da li je taj projekt opravdan, da li je ekološki prihvatljiv. Ja mogu samo kao i građani da nagađam šta sve stoji za projekta. I za to je potrebna neka struka i neka komisija od struke da kaže da li je taj projekat dobar za opštinu Mojkovac, na kraju krajeva i cijelu Crnu Goru i sjever. A ne da se teret prebacuje samo na opštinu Mojkovac", kazao je Delić.

"Moj stav je bio da je to uvijek dobra šansa da Mojkovac zadrži status grada, a ako taj projekat nije prihvatljiv i nije po ekološkim standardima, naravno da neće biti ko je lud da bude za takav projekat", rekao je Delić.

Bonus video: