Bivši radnici Košute u ponedjeljak će na šest sati blokirati put Cetinje - Podgorica

Bivši radnici “Košute” već sedam sedmica protestuju zahtijevajući od Vlade da 693 bivša radnika primi devet zaostalih zarada prijavljenih 1996. na dan stečajnog postupka i da se za njih 81 poveže radni staž

3590 pregleda 59 reakcija 16 komentar(a)
Sa ranijeg protesta bivših radnika Košute, Foto: TV Vijesti
Sa ranijeg protesta bivših radnika Košute, Foto: TV Vijesti

Umjesto planiranih 12 sati, bivši radnici fabrike obuće Košuta u ponedjeljak će šest sati blokirati put Cetinje - Podgorica.

Blokada će trajati kraće jer su ih kako je Televiziji Vijesti rekao njihov advokat Petar Martinović za to zamolili iz Odjeljenja bezbijednosti Cetinje.

"Kako se niko nije oglasio iz Vlade Crne Gore povodom naših vrlo skromnih zahtjeva, te da su pokazali neozbiljnost i nekorektnost, prvenstveno prema ljudima koji imaju 60 i više godina, prinuđeni smo da i ovaj ponedjeljak ponovo budemo na Kruševom ždrijelu. Ističem da je policija prema nama uvijek bila korektna i mi smo uvažili tu činjenicu, a naročto jer su nam saopštili da imaju povećan obim posla", kazao je Martinović.

Osim toga, Martinović najavljuje protest za petak ispred Vlade od 10 do 12h, jer ih niko nije kontaktirao povodom njihovih zahtjeva.

Bivši radnici “Košute” već sedam sedmica protestuju zahtijevajući od Vlade da 693 bivša radnika primi devet zaostalih zarada prijavljenih 1996. na dan stečajnog postupka i da se za njih 81 poveže radni staž.

Martinović je za TV Vijesti kazao i da će organizovati i 12-očasovnu blokadu na Kruševom ždrijelu, ukoliko ih Vlada nastavi ignorisati.

"Ukoliko nas predstavnici Vlade i dalje budu ignorisali, mi više nećemo imati toleranciju i blokiraćemo saobraćaj onako kako smo i najavili, od 8 do 20 časova”, zaključio je Martinović.

Bonus video: