Mještani Bratonožića decenijama bez vode: Siti obećanja, najavljuju i blokadu auto-puta

Većina mještana tog područja bavi se zemljoradnjom i stočarstvom, a da bi opstali, vodu dopremaju iz obližnjeg bunara ili Podgorice nekoliko puta dnevno

3231 pregleda 5 komentar(a)

Boro Đelević, mještanin Bratonožića, više od 75 godina živi bez vode....

Decenijama, ističe Boro, čekaju da nadležni ispune obećano i da kroz njihova sela konačno poteče voda.

"Sminac, Kiselicu, Pelev brijeg, Vilac... Projekat je urađen, pa je opet stopirano, valjda nema sredstava, biće, neće... Napravljen je bazen i razvedene su vodovodne cijevi, poslije toga je stalo, biće, neće, prolaze godine, evo deveta godina", rekao je on.

Vodovoda i dalje nema, ali kaže da se nadaju da će biti vode.

Većina mještana tog područja bavi se zemljoradnjom i stočarstvom, a da bi opstali, vodu dopremaju iz obližnjeg bunara ili Podgorice nekoliko puta dnevno.

"Mučimo se, kao što znate... U 21. vijeku kad šaljemo u svemir avione, brodove, ne znam ni šta sve pelti put gore mi nemamo vode za piće, a ne da nalijemo voćku, baštu, da napojimo stoku", kaže Milovan Ilić.

"Mi živimo ovdje evo otkad sam rođen, međutim, prisiljeni smo da napuštamo svoje ognjište, da se selimo za Podgoricu, jer nemamo uslove za život. Jednostavno, moramo da donosimo vodu bidonima da bismo oprali suđe", navodi Momir Braković.

"Boljesestra, Vjeternik... Mi pripadamo svi Bradonožićima, nadamo se da će se to sve obuhvatiti tako da se i odavde nastavi gore put nas da se pokrije", rekao je Saša Čubranović.

Čubranović jedan je od rijetkih koji i pored suvih slavina, ipak bira život ovdje.

"Ovakvim ponašanjem, dolazi do raseljavanja, evo ja sam ostao, imam 48 godina tu sam ostao i ne bih mijenjao ne znam za koji stan u Podgorici..." I bez vode sigurno, ali nažalost mlađe genearcije ne shvataju. Oni ako nemaju kupatilo, vodu, ne interesuje ih selo", dodaje.

Televizija Vijesti iz gradskog preduzeća "Vodovod" nije dobila odgovor kada će voda zažuboriti ovim selima. Mještani tvrde da je urađen glavni projekat za vodovod za sela Klopot, Pelev brijeg i Potkrš. Siti obećanja, najavljuju i blokadu auto-puta.

Bonus video: