Tržišni inspektori od početka akcije "Limitirane cijene" kaznili samo jednog trgovca u Podgorici

"Situacija je i više nego uredna. Od 42 kontrole utvrdili smo samo jednu nepravilnost i izdali prekršajni nalog u iznosu od 5.500 eura", kazala je u "Bojama jutra" na TV Vijesti Darka Radulović, tržišna inspektorka

7823 pregleda 5 komentar(a)
Radulović, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Radulović, Foto: Screenshot/TV Vijesti

Tržišni inspektori su od početka akcije "Limitirane cijene" kaznili samo jednog trgovca u Podgorici zbog uočenih nepravilnosti.

"Situacija je i više nego uredna. Od 42 kontrole utvrdili smo samo jednu nepravilnost i izdali prekršajni nalog u iznosu od 5.500 eura", kazala je u "Bojama jutra" na TV Vijesti Darka Radulović, tržišna inspektorka.

Radulović ističe da su inspektori primili dosta poziva građana koj su imali nedoumice koji su proizvodi sniženi.

"Mi smo i u prethodnom periodu u 2022. i 2023. imali odluku koja se odnosila na osnovne životne namirnice. Znači i tad je bila ograničena marža na sedam odsto za šećer, brašno, ulje i so. Ta ista cijena je i dalje važeća, znači nije ona ni uvećana ni umanjena nego isto sedam odsto. Potrošači su očekivali da će cijene i na te proizvode biti umanjene, što nije moguće", objasnila je.

Istakla je da tržišna inspekcija u Podgorici ima dežurnog inspektora koji svakog dana radi od 7 do 15 časova, a dostupan je i dežurni broj telefona 080-555-555 ili mail adresa prijave@uip.gov.me.

Bonus video: