Obradović: Radnici Instituta Simo Milošević počeće štrajk ako im Vlada ne isplati zarade koje im se duguju

"Ovo dugo čekanje je nas dovelo do takvih egzistencijalnih problema da je svaka pomoć manja od tri zaostale zarade već u startu potrošena. Radnicima će pomoć otići na kredit i na račune"

8533 pregleda 5 komentar(a)
Obradović, Foto: Printscreen/Youtube/TV Vijesti
Obradović, Foto: Printscreen/Youtube/TV Vijesti

Radnici Instituta Simo Milošević počeće štrajk za dva dana ako im Vlada ne isplati zarade koje im se duguju.

Ipak, nadaju se da do obustave rada neće doći jer su od nadležnih dobili uvjerene da će im pomoći da izađu iz krize, kazala je predsjednica tamošnjeg sindikata Marija Obradović u "Bojama jutra" na programu Televizije Vijesti.

"Ovo dugo čekanje je nas dovelo do takvih egzistencijalnih problema da je svaka pomoć manja od tri zaostale zarade već u startu potrošena. Radnicima će pomoć otići na kredit i na račune", istakla je.

Srđan Pavićević, potpredsjednik Vlade za rad, obrazovanje, zdravstvo i socijalnu politiku kazao je da će se potruditi da im do 25. aprila isplate novac, preko drugog računa, ali ne zna hoće li to biti tri zarade. On je podsjetio da je dug Instituta u ovom trenutku 29 miliona eura.

"Juče smo donijeli odluku, vrlo jasno, da ćemo poslati jednokratnu pomoć. Trudimo se da bude najvjerovatnije u visini tri lična dohotka. Da se premosti ovaj trenutak, da ekonomski izdrže. U velikom smo respektu prema njihovim žrtvama i prema njihovoj patnji. A da onda krene projekat i program koji je projektovan kao program paketa mjera za spašavanje Igala", rekao je Pavićević.

Bonus video: