Zbog viška sirovog mlijeka u problemu i farmeri i mljekare

U pokušaju da se prevaziđe problem, sjutra će biti održan sastanak farmera, mljekara I predstavnika ministarstava poljoprivrede i ekonomije. a ako ne dođe do dogovora, proizvođači mlijeka najavljuju proteste

16421 pregleda 80 reakcija 52 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Farmeri i otkupljivači mlijeka mogli bi krenuti u proteste zato što su crnogorske mljekare najavile privremenu obustavu otkupa mlijeka.

Farmeri su Televiziji Vijesti proslijedili dopis Udruženja crnogorskih mljekara u kojem one navode da su u problemima sa viškovima sirovog mlijeka, zbog smanjene potražnje tokom posta I Ramazana, pa su im se stvorile velike zalihe koje ne mogu prodati ili izvesti u zemlje regiona.

Zbog toga su pojedine mljekare prije šest dana počele sa restrikcijama otkupa sirovog mlijeka od farmera, a najavljuju da ga neće otkupljivati tokom predstojećih praznika, od 1. do 6. maja.

U pokušaju da se prevaziđe problem, sjutra će biti održan sastanak farmera, mljekara I predstavnika ministarstava poljoprivrede i ekonomije. a ako ne dođe do dogovora, proizvođači mlijeka najavljuju proteste.

Bonus video: