Marić: Đukanovićeva izjava ima sve elemente prijetnje tužilaštvu, kombinacija nervoze, pritiska i vjerovatno straha

Marić je poručio da je realno očekivati datužilaštvo ukoliko pronađe dokaze zakuca i na vrata čovjeka koji je tri decenije u državi obavljao najznačajnije funkcije

13819 pregleda 29 reakcija 29 komentar(a)
Marić, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Marić, Foto: Screenshot/TV Vijesti

Poruka bivšeg šefa države Mila Đukanovića da bi posljednja hapšenja nekadašnjih i sadašnjih državnih funkcionera mogla da rezultiraju osvetama krajnje je neodgovorna, ocijenio je pravnik Boris Marić.

On je gostujući u Bojama jutra na Televiziji Vijesti istakao da Đukanovićeva poruka predstavlja kombinaciju nervoze, pritiska i kako je naveo vjerovatno straha.

Marić je rekao da Đukanovićeva izjava ima sve elemente prijetnje tužilaštvu i da je realno očekivati da ta institucija ukoliko pronađe dokaze zakuca i na vrata čovjeka koji je tri decenije u državi obavljao najznačajnije funkcije.

"Izgleda da bivši režim ali i aktuelne političke elite bojim se nervira činjenica da institucije sistema počnu polako da imaju svoj okvir i način rada koji je propisan zakonom. Ovdje je na sceni već decenijama, kad je politička sfera u pitanju, jedan pristup raspameti. Imate bivšeg predsjednika države koji je nekad pričao vjerujte institucijama sistema, a sad maltene poziva na osvetu. To je toliko dijametralno suprotno da je izuzetno opasno. I toga moramo da se čuvamo ako želimo da izgradimo društvo koje je pristojno", rekao je Marić.

Bonus video: