Mašić: Dobar dio radova na putevima biće završen prije 15. juna, saobraćajnih gužvi će biti uvijek

Direktor Direktorata za državne puteve u Ministarstvu saobraćaja i pomorstva je istakao da će na putevima čija izrada još bude u toku, saobraćaj biti prilagođen radovima ali da neće biti velikih zastoja

5723 pregleda 2 komentar(a)
Mašić, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Mašić, Foto: Screenshot/TV Vijesti

Iako u iščekivanju turističke sezone imamo velike radove na putevima širom države dobar dio njih biće završen prije 15. juna, kazao je u Bojama jutra na Televiziji Vijesti direktor Direktorata za državne puteve u Ministarstvu saobraćaja i pomorstva Miroslav Mašić.

On je istakao da će na putevima čija izrada još bude u toku, saobraćaj biti prilagođen radovima ali da neće biti velikih zastoja.

Na pitanje očekuje li gužve na putevima tokom sezone, Mašić je odgovorio: "S obzirom na činjenicu da posljednjih godina imamo značajan priliv odnosno veći obim saobraćajam isti su podaci za ovu godinu, u prva četiri mjeseca imamo povećan obim saobraćaja za deset posto. Ljeti, imamo priliv velikog broja inostranih motornih vozila, tako da postojeća putna infrastruktura, tu smatram i opštinske i državne puteve i parking prostor, ne može adekvatno da odgovori određenim vremenskim periodima, da možemo reći da neće biti saobraćajnih gužvi. Saobraćajnih gužvi će biti uvijek. Dugoročno rješavanje saobraćajnih gužvi u Sutomoru i na primorju je izgradnja brze saobraćajnice."

Bonus video: