Žugić: Izmještanje betonjerke u blizini naselja Kovačka dolina i Tmajevci sačekaće narednu godinu

"Ako me pitate da li je mjesto betonjerke na ovom lokalitetu gdje je danas, ja ću vam reći da nije. Ako me pitate da li je ugrožen kvalitet života stanovništva Kovačke doline na današnji dan, ja ću vam reći da jeste", rekao je predsjednik opštine Žabljak.

6549 pregleda 3 komentar(a)
Žugić u Bojama jutra, Foto: Printscreen YouTube
Žugić u Bojama jutra, Foto: Printscreen YouTube

Izmještanje betonjerke u blizini kuća i imanja mještana prigradskih naselja Kovačka dolina i Tmajevci sačekaće narednu godinu kada se očekuje usvajanje novog plana privremenih objekata i izmjena prostorno-planske dokumentacije, kazao je u "Bojama jutra" na TV Vijesti predsjednik opštine Žabljak, Radoš Žugić.

"Ako me pitate da li je mjesto betonjerke na ovom lokalitetu gdje je danas, ja ću vam reći da nije. Ako me pitate da li je ugrožen kvalitet života stanovništva Kovačke doline na današnji dan, ja ću vam reći da jeste. I svakako stojimo na raspolaganju da se nađe najbolje moguće rješenje kako bi se ta separacija, odnosno betonjerka, u dogledno vrijeme uklonila na određenu lokaciju. To se pitanje rješava donošenjem novog plana privremenih objekata i izmjenom prostorno-planske dokumentacije", rekao je.

Žugić je, u okviru rubrike "Moj grad", istakao i da značajan broj vlasnika spornih štala na lokalitetu Obilaznice, čije je rušenje u planu, podnosi zahtjev za legalizaciju željeći tako da ih u pretvori u stambene objekte što opština neće dozvoliti.

"Opština Žabljak će se oštro i rigorozno suprostaviti jednoj ovakvoj akciji koja ima za cilj uzurpaciju opštinskog zemljišta i pretvaranje opštinskog zemljišta sjutra u privatni posjed, odnosno da se od privremenog štalskog objekta stvori stambeni objekat. U perspektivi to nikako nećemo dozvoliti", dodao je.

Na Žabljaku je počela rekonstrukcija glavne gradske saobraćajnice u dužini od 2,5 km sa trotoarima i uličnom rasvjetom, što će, kako je istakao, značajno promijeniti sliku užeg centra grada.

"Nadamo se da ćemo do početka ljetnje turističke sezone imati završenu modernizovanu glavnu gradsku saobraćajnicu do Ski hotela, a nakon toga da ćemo uspjeti da nastavimo radove na relaciji Ski hotel-hotel Enigma", objasnio je.

Žugić je rekao i da su uspotavili saradnju sa direktorom Olimpijskog centra Jahorina, Dejanom Ljevnajićem.

"Mi smo njega prepoznali kao čovjeka koji može da da jedan veliki doprinos. On je imao i par neformalnih sastanaka sa predstavnicima Vlade Crne Gore i postoje pozitivni signali i dobre poruke da ćemo konačno doći u situaciju da se od Skijališta "Savin kuk" napravi jedna uspješna priča. On će sa svojim timom napraviti jednu studiju izvodljivosti odnosno programski zadatak koji bi u bitnom pokazao šta je to što treba promijeniti", objasnio je.

Bonus video: