Boje jutra: Prvi potvrđeni slučaj morbila u Podgorici – kakve mjere se preduzimaju?

Može li, eventualna pojava više slučajeva u vrtićkom uzrastu, usloviti zabranu boravka nevakcinisane djece u kolektivu, odnosno vrtiću?

14701 pregleda 42 reakcija 9 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Institut za javno zdravlje je registrovao prvi slučaj morbila u Podgorici. Kakvo je stanje dvoipogodišnjeg djeteta i koliki je procjenjeni rizik budući da pohađa predškolsku ustanovu. Koliki je rizik u ovom trenutku odlagati vakcinaciju dok dijete progovori? Može li, eventualna pojava više slučajeva u vrtićkom uzrastu, usloviti zabranu boravka nevakcinisane djece u kolektivu, odnosno vrtiću?

U Bojama jutra u četvrtak, 23. maja i ove teme:

  • Pregled štampe: Generalna skupština Ujedinjenih nacija glasaće o rezoluciji o Srebrenici. Ines Mrdović, Akcija za socijalnu pravdu
  • Počinje upis djece u vrtiće. Koliko je mjesta za mališane i koje predškolske ustanove će širiti kapacitete?
  • Zeta obilježava vijek igranja fudbala.
  • U susret ljetnjoj požarnoj sezoni: Ima li podgorička Služba zaštite i spašavanja dovoljno obučenog kadra i opreme? Da li je u funkciji hidrant na Gorici koji je prije par dana bio u kvaru?
  • Ima li turista u Bijelom Polju?
  • Kako bi sakupili novac za sterilizaciju uličnih pasa, učenici OŠ "Novka Ubović" u Podgorici, organizuju humanitarnu akciju. Zanimljive marame za pse i keksići čekaju svoje one koji su voljni da doniraju novac u ove svrhe.

Bonus video: