Popović Samardžić: Dijete koje je zaraženo morbilima boljeg je opšteg stanja

"Dakle, plašimo se da nam nešto promiče i da imamo male boginje u vrtićima u tom nekom uzrastu i da će možda postojati i porast broja slučajeva. To je i najslabije vakcinisana populacija. To je ono čega nas je sve ovo vrijeme strah da se ne desi slučaj malih boginja upravo u tom uzrastu"

6916 pregleda 0 komentar(a)

Dvoipogodišnje dijete iz Podgorice koje je zaraženo morbilama boljeg je opšteg stanja, kazala je gostujući u Bojama jutra dr Milena Popović Samardžić, epidemiološkinja Instituta za javno zdravlje. Iako pohađa predškolsku ustanovu u periodu zaraženosti nije boravilo u vrtiću.

"Nismo pronašli vezu sa nekim pozitivnim slučajem. Dakle, nismo uspjeli da povežemo ni sa jednim slučajem do sada. U Podgorici porodica nije putovala van Crne Gore kao neki prethodni slučajevi koje smo imali pa smo mogli postaviti sumnju. Dakle, plašimo se da nam nešto promiče i da imamo male boginje u vrtićima u tom nekom uzrastu i da će možda postojati i porast broja slučajeva. To je i najslabije vakcinisana populacija. To je ono čega nas je sve ovo vrijeme strah da se ne desi slučaj malih boginja upravo u tom uzrastu." kazala je Popović Samardžić.

Bonus video: