"Sveti Stefan hoteli": Ako ne bude konkretnih pregovora, odlučivaćemo o ugovoru o zakupu

Reagovanje menadžmenta kompanije "Sveti Stefan hoteli"

5894 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Vuk Lajović
Foto: Vuk Lajović

Menadžment kompanije "Sveti Stefan hoteli" reagovao je povodom video priloga TV Vijesti, koji je objavljen i na Portalu Vijesti pod naslovom: "Vlada i zakupac pregovaraju, mještani se pribojavaju da će Sveti Stefan još jednu sezonu dočekati zaključan".

"Osjećamo obavezu da reagujemo - ne toliko povodom objavljenog teksta, koliko zbog video priloga uz isti, a s obzirom na to koliko se prostora dalo stvarima koje se u poređenju sa štetom prouzrokovanom nepoštovanjem osnovne ugovorne obaveze od strane Zakupca 'Adriatic Properties' mogu zanemariti.

"I dok prilog iscrpno - po ko zna koji put - informiše javnost o šest stotina hiljada funti koje (ponavljamo) ne mogu biti isplaćene na ime odštetnih arbitražnih troškova kompaniji 'Adriatic Properties', jer Odluka na koju glase nije uvedena u pravni saobraćaj Crne Gore, te bi postupanjem - isplatom istih kompanija 'Sveti Stefan hoteli' bila u zakonskom prekršaju, sa druge strane prekršaj koji Zakupac čini svjesno - nepoštovanjem osnovne ugovorne obaveze, ili čak nekoliko njih - od izmirivanja duga za zakupninu koji sada iznosi preko milion ipo eura, preko neotvaranja smještajnih kapaciteta do neodržavanja imovine koja bi uskoro mogla steći status kolateralne štete tokom procesa trajanja arbitraže - u navedenom prilogu nije dobio prostora.

"Poseban akcenat stavljamo na neizmirivanje 4 kvartalne zakupnine - dvije iz perioda prošle i dvije iz perioda ove godine, čime je poslovanje kompanije 'Sveti Stefan hoteli' ugroženo - naime kompanija u većinskom vlasništvu države zbog milionskog duga Zakupca uskoro neće moći izmirivati tekuće obaveze.

"Ponavljamo, osjećamo obavezu da javnosti ukažemo na problem u kom se kompanija u većinskom vlasništvu države nalazi, tim više jer iz Vlade nema reagovanja i odgovora na ukazane probleme.

"Ostalo je samo da se nadamo da će pregovori o kojima se govori, a o kojima se na pragu turističke sezone još ništa ne zna - biti uskoro okončani kako bi brend Sveti Stefan bio dostupan stranim i domaćima posjetiocima i gostima koji iz godine u godinu izražavaju nezadovoljstvo zbog zatvorenog ostrva (što se iz priloga na koji reagujemo jasno vidi).

"Na nepravdu nanijetu turističkoj ponudi lokaliteta - Svetog Stefana i Budve ovakvim ponašanjem ugovornih strana ne smije se ćutati. U susret redovnoj Skupštini akcionara koja je zakazana za 28. jun 2024. godine nadamo se konkretizaciji pomenutih pregovora, jer će u suprotnom akcionari, između ostalog, odlučivati i o daljem tretmanu Ugovora o zakupu", navodi se u reagovanju.

Bonus video: