Stanari dvije ulice u Nikšiću ogorčeni: Komunalna im piše kazne za parkiranje u neuređenom dvorištu

Iz Komunalne tvrde da su samo postupili po prijavi njihovog komšije, ali da će inicirati da se ta javna površina konačno uredi, kako ne bi dolazilo do neželjenih situacija

16308 pregleda 20 reakcija 20 komentar(a)
Detalj iz dvorišta, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Detalj iz dvorišta, Foto: Screenshot/TV Vijesti

Stanari ulica Karađorđeve i Narodnih heroja u strogom centru Nikšića nedavno su se suočili sa neobičnom situacijiom.

Komunalna policija počela je da im piše kazne za parkiranje u neuređenom dvorištu između njihovih kuća i zgrada, gdje se inače parkiraju decenijama.

Iz Komunalne tvrde da su samo postupili po prijavi njihovog komšije, ali da će inicirati da se ta javna površina konačno uredi, kako ne bi dolazilo do neželjenih situacija.

Stanari Karađorđeve i Ulice narodnih heroja ogorčeni su na Komunalnu policiju, koja je prije 15- ak dana počela da ih kažnjava za parkiranje na neuređenom dvorištu, gdje se inače parkiraju decenijama.

Marko Đurđevac, koji ovdje živi desetak godina tvrdi da je kažnjen dva puta za tri dana nezakonito, iako priznaje da je automobil parkirao na jedan od ulaza u komšijsko dvorište.

Kazne za nepropisno parkiranje izazvale su ljutnju kod većeg dijela od oko 40 vlasnika stanova, oko ovog neuređenog dvorišta, a smatraju da je sve počelo nakon što je komšija Radovan Božović prijavio Đurđevca.

Božović, međutim tvrdi da protiv komšija nema ništa i da je samo prijavio Đurđevca koji mu se parkirao ispred vrata.

Načelnik Komunalne policije Veselin Čurović tvrdi da su njegovi službenici samo postupili po prijavi građanina.

A rješenje za novonastali problem je uređenje javne površine, saglasni su i nezadovoljni stanari, njihov komšija Božović, ali i načelnik Čurović.

Čurović dodaje i da će dok čekaju projekat za uređenje komunicirati sa stanarima, da ih više neće kažnjavatu ukoliko jedni druge ne budu ugrožavali, ali i poručuje da se napisane kazne moraju platiti.

Bonus video: