Vuković: Ukoliko odbornici Pokreta za Podgoricu budu bojkotovali sjednice imaćemo paralisan grad

Vlast u Glavnom gradu u krizi. Sjutra sastanak koalicionih partnera

16684 pregleda 12 komentar(a)
Foto: Printscreen YouTube
Foto: Printscreen YouTube

Nesuglasice i prepucavanja unutar vladajuće većine u Podgorici i dalje traju, a da li će se sadašnji i bivši članovi PES-a končno dogovorti ili će se ići na nove izbore, možda bude jasnije nakon sjutrašnjeg sastanka koalicionih partnera...

"To je prvi put da se taj sastanak održava otkada je formirana vlast u Glavnom gradu, ja zaista očekujem da poslije tog sastanka nekako stvari budu potpuno jasne, svima je već jasno da kriza u Glavom gradu postoji. Kako bi znali da li ovu krizu možemo da prevaziđemo ili ćemo ono što sam već par puta pomenula, ići na nove izbore u Glavnom gradu", kazala je Milena Vuković iz URE.

U Novoj kažu da lokalna vlast funkcioniše, ali da je vrijeme da se stvari konkretizuju...

"Ja i dalje kao njihov koaliconi partner i jednima i drugima u okviru ove parlamentarne većine, pokušavam da shvatim koji su to zahtjevi koji bilo ko od njih pokušava da artikuliše kao presudan za nastavak saradnje. Nisam primjetio da je to otišlo dalje od nivoa floskula. Možemo da uvažimo svačiji zahtjev, ukoliko je racionalan i ukoliko je opredjeljen, sa neopredjeljenim zahtjevima je teško polemisati", poručio je Mitar Šušić.

Vuković kaže da Skupština Glavnog grada mora da funkcioniše, da donosi određene odluke...

"Ukoliko budemo imali situaciju da pet odbornika iz novoformiranog Pokreta za Podgoricu bojkotuje te sjednice, da ne želi da glasa za neke odluke, mi imamo u potpunosti paralisan grad i ja ne mislim da je to interes, pogotovo ne nas iz Građanskog pokreta URA, da li se drugi boje izbora, ja ne znam", rekla je Vuković.

Iz URE poručuju da su građani zasićeni izbornih procesa...

"Ne mislim da je za državu dobro da toliko često idemo na izbore, ali jednostavno ne vidim drugo rješenje, ili će kolege da se dogovore ili ćemo da idemo na nove izbore. Ne želimo da mrcvarimo građane, ako treba mi ćemo sami pokrenuti inicijativu za skraćenje mandata Skupštine Glavnog grada", rekla je Vuković.

Šušić kaže da ne vidi šta će nakon izbora promijeniti...

"Mi ćemo opet biti upućeni jedni na druge, mi ćemo morati da napravimo neki dogovor, opet ćemo izaći sa nekom jedinstvenom ponudom prema građanima i mislim da je jako neozbiljno građane zamajavati na taj način hajte da se mi opet prebrojimo ne bi li neko od nas imao obornika, dva ili tri više. Zbog toga smatram da je mnogo racionalnije i pristojnije prema građanima da konačno sjednemo i dogovorimo", kazao je Šušić.

Da li će se to uskoro desiti, predstavnici vladajuće većine imaju priliku da pokažu. Da li je važnije normalno funkcionisanje grada ili interesi partija i njihovih čelnika...

Bonus video: