U Crnoj Gori 550 organskih proizvođača, radi se na promociji njihovih proizvoda

"Proizvođači mogu očekivati podršku od 70 odsto, odnosno do hiljadu eura po proizvođaču, za markiranje organskih proizvoda, odnosno za brendiranje, štampanje naljepnica, deklaracija i sve ostalo", kazao je Došljak

3479 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Printscreen YouTube
Foto: Printscreen YouTube

Crna Gora ima više od 550 organskih proizvođača, 20 odsto više nego prethodnih godina. Među "zdravom hranom" najviše je meda i žitarica, kazao je u "Bojama jutra" na programu TV Vijesti Miodrag Došljak, iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Organski proizvodi se uglavnom prodaju gazdinstvima koja se bave turizmom, prodavnicima zdrave hrane ili ekskluzivnim restoranima.

A kako bi bili vidljiviji na policama velikih marketa i dostupniji potrošačima Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede objavilo je javni poziv za dodjelu podrške promociji i plasmanu organskih proizvoda, koji će biti otvoren do 15. oktobra.

"Proizvođači mogu očekivati podršku od 70 odsto, odnosno do hiljadu eura po proizvođaču, za markiranje organskih proizvoda, odnosno za brendiranje, štampanje naljepnica, deklaracija i sve ostalo", kazao je Došljak.

Javni poziv sa detaljnijim informacijama objavljen je na sajtu Ministarstva.

Bonus video: