Milošević: SPO popisao stvari koje treba da se ugrade, nema elemenata krivičnih djela

"SPO akciju naziva pretresom, mi kao branioci bi akciju nazvali popisom", rekao je advokat. Pretresu su prisustvovali i pripadnici određenih inspekcija poput Komunalne i Građevinske

15368 pregleda 12 komentar(a)

Drugog dana pretresa tzv. "Ničije kuće" u elitnom podgoričkom naselju Gorica, za koju je uhapšeni vlasnik Atlas grupe Duško Knežević 2019. godine tvrdio da se gradi za bivšeg predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, ali da se samo vodi na njegovog prijatelja Vladana Ivanovića, pripadnici SPO-a popisali su stvari koje treba da se ugrade u još nezavršenu kuću. Pretresu, koji je naložio Viši sud, prisustvovao je i vlasnik kuće Vladan Ivanović, kao i njegovi advokati Zoran Piperović i Marko Milošević.

"Ne radi se o ničijoj kući, radi se o kući koja je u vlasništvu Vladana Ivanovića iz Podgorice. SPO akciju naziva pretresom, mi kao branioci bi akciju nazvali popisom. Dakle radi se o klasičnom popisu stvari koje su uvezene za kuću, koje treba da se ugrade. Danas je na redu keramika, wc šolje, vodokotlići, parketi, sijalice smo juče popisali", kazao je advokat Milošević.

Pretresu su prisustvovali i pripadnici određenih inspekcija poput Komunalne i Građevinske. Specijalno tužilaštvo i policija ni danas se nisu oglasili povodom pretresa, dok su Vijesti objavile da je to dio istrage protiv Ivanovića i njegove kompanije Master inženjering zbog krivičnih djela pranje novca i zloupotreba u privrednom poslovanju. Ni Milošević nije htio da kaže na osnovu čega je dat nalog za pretres, tvrdeći da je nezakonit i da nema krivice njegovog klijenta.

"Svaku od ovih stvari koja je predmet fakture i predmet kontrole je uredno izabrao, naručio, platio i isporučena mu je na kuću. Definitivno nema elemenata nikakvih krivičnih djela", kaže Milošević.

Glavni specijalni tužilac Vladimir Novović prošlog četvrtka u emisiji "Načisto" na TV Vijesti rekao je da je tužilaštvo formiralo poseban predmet za ''Ničiju kuću'', da su pribavljeni određeni bankarski računi, te da su došli do interesantnih informcija pretresom jednog telefona.

Bonus video: