Laković: Kriminal je ipak jači od države

“Kriminal je pitanje koje nas očekuje u narednom periodu, značajno I složeno pitanje za sve službe bezbjednosti ali i građane, vidimo da su i oni ugroženi u ovim akcijama organizovanog kriminala, vidimo da smo imali i slučajne žrtve”

14039 pregleda 37 reakcija 20 komentar(a)
Laković, Foto: Printscreen/YouTube/TV Vijesti
Laković, Foto: Printscreen/YouTube/TV Vijesti

Jučerašnja eksplozija na Cetinju, u kojoj su poginuli navodni škaljarci Dragan Roganović i Petar Kaluđerović, a tri osobe povrijeđene, pokazala je da je organizovani kriminal u Crnoj Gori i dalje jako vitalan i otporan na postupanje državnih organa.

To je u "Bojama jutra" na Televiziji Vijesti kazao predsjednik Odbora za odbranu i bezbjednost Miodrag Laković.

Dodao je da ovaj događaj pokazuje da je ipak kriminal jači od države.

“Kriminal je pitanje koje nas očekuje u narednom periodu, značajno I složeno pitanje za sve službe bezbjednosti ali i građane, vidimo da su i oni ugroženi u ovim akcijama organizovanog kriminala, vidimo da smo imali i slučajne žrtve” objašnjava Laković.

Posebno zabrinjava, ističe Laković, činjenica da su u kriminalnim akcijama ugroženi i građani. Laković je podsjetio da je veliki broj pripadnika klanova na slobodi, zbog nedonošenja presuda u trogodišnjem roku i istakao da se od 2020. godine u policijskom sektoru nije uradilo dovoljno kako bi bio osposobljen da se adekvatno suoči sa organizovanim kriminalom.

Novinar “Monitora” Predrag Nikolić, problematizuje koliko je cjelokupni sitem uradio naročito u posljednje četiri godine.

"Imamo političke elite koje otvoreno šire nacionalizam I koje se bave nekim potpuno drugim temama, kao da kriminal ne postoji. Političari moraju riješiti to ključno pitanje. Džabe ćemo ući u EU ako kriminalci budu u mogućnosti I dalje ovo da rade” ističe Nikolić.

Bonus video: