Danilović: Ukoliko ne bude tehničke vlade, opozicija da počne aktivni bojkot - Vijesti.me
KOMENTARISAO UČEŠĆE NA NAREDNIM IZBORIMA

Danilović: Ukoliko ne bude tehničke vlade, opozicija da počne aktivni bojkot

Danilović je rekao i da je savez Da svako zahvalan biznismenu Miodragu Daki Davidoviću što im, kako je rekao, na zakonit način pomaže

Danilović
Danilović (Foto: Screenshot (TV Vijesti))

Nakon dva i po mjeseca, opozicioni politički savez 'Da svako ima' kreće u drugi, formalni krug razgovora, u cilju svog širenja, kaže Goran Danilović iz Ujedinjene Crne Gore, ali ne želi da otkriva ko bi se tu još mogao naći. Ono na čemu insistiraju u susret novim izborima je tehnička vlada.

"Ukoliko ove izbore ne bude pripremala tehnička vlada, onda su oni po opoziciju unaprijed izgubljeni. U unaprijed izgubljenim bitkama, na osnovu iskustva koje imamo, ne bismo smjeli učestvovati. Mi ćemo biti posljednji savez koji će to uraditi. Taj pritisak mora da urodi plodom, ukoliko je ne bude, svi koji smo potpisali treba da pristupimo bojkotu i to aktivnom", kaže Danilović. 

Ističe da ne traže, ono što im često spočitavaju iz vlasti - da bez izbora uđu u Vladu,već da podijele odgovornost na stvaranju uslova za prve slobodne i poštene izbore. Zato misli da bi najavljena politička ponuda premijera Duška Markovića imala smisla, ako bi podrazumijevala prelaznu valdu

"Ako premijer konačno saopšti da je mislio na to sto je izjavio, pa potom dematovao njegov stranački sef Đukanović, a demantovao i njegov Kabinet, onda to vrijedi uzeti u razmatranje i pozdraviti. Ukoliko je to neka farsična ponuda u kojoj se nudi prazan dijalog bez garancija, onda što se nas tiče na to nećemo obraćati pažnju."

Danilović, koji je, između ostalih lidera Srba iz Crne Gore, bio na sastanku kod predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, ovako odgovara na pitanje da li se tamo razgovaralo i o njihovom eventualnom ulasku u crnogorsku Vladu

"Ne treba predsjednik Srbije ni da nas uvodi ni da nas izvodi iz Vlade. Njegovi savjeti nikad nijesu bili u tom pravcu... Što se nas iz saveza Da svako ima sasvim je sigurno da će takva odluka bii isključivo naša, na osnovu naših procjena da li je to dobro za naše ljude, ili ne."

Danilović je rekao i da je savez Da svako zahvalan biznismenu Miodragu Daki Davidoviću što im, kako je rekao, na zakonit način pomaže.

"Tačno je, on je neko ko nas pomaže, u smislu da zaživimo kao politički savez, na zakonit način... Da li će se gospodin Davidović uključiti direktno u politiku ostavljamo njemu, kao slobodnom čovjeku, a sasvim sigurno nećemo se stidjeti i bićemo srećni ukoliko njegov izbor bude da se uključi u naš politički savez."


Vidi sve komentare