Godina od izbijanja afere "Koverat" - Vijesti.me
PROTIV KNEŽEVIĆA PODIGNUTO PET OPTUŽNICA

Godina od izbijanja afere "Koverat"

U prilogu Televizije Vijesti pogledajte šta je sve obilježilo godinu od objavljivanja afere Koverta, koja se našla u fokusu domaće i međunarodne javnosti

Duško Knežević i Slavoljub Stijepović
Duško Knežević i Slavoljub Stijepović (Foto: Screenshot/TV Vijesti)

Godinu nakon što je odbjegli biznismen Duško Knežević, objelodanio snimak na kom se vidi kako tadašnjem gradonačelniku Podgorice, Slavoljubu Stijepoviću, daje 97.500 eura uoči izbora 2016. za finansiranje kampanje DPS-a, predsjednik te partije i šef države Milo Đukanović potpuno je aboliran odgovornosti. 

Iz Tužilaštva već mjesecima i dalje ostaju pri stavu da nema osnovane sumnje da je Đukanović počinio bilo kakvo krivično djelo.

U međuvremenu je protiv Kneževića podignuto pet optužnica po različitim osnovima i čeka se odobrenje Londona za njegovo izručenje Crnoj Gori. 

S druge strane, protiv Stijepovića, sadašnjeg savjetnika Đukanovića, je tek u decembru, 11 mjeseci poslije objavljivanja snimka, podignuta optužnica zbog pranja novca. 

U prilogu Televizije Vijesti pogledajte šta je sve obilježilo godinu od objavljivanja afere Koverta, koja se našla u fokusu domaće i međunarodne javnosti.


Vidi sve komentare