Popović-Samardžić: Nedostaju brisevi, ako se zaraze zdravstveni radnici, nemoćni smo - Vijesti.me
"NISMO RADILI DOVOLJNO TESTOVA, POSTOJE NEKA OPRAVDANJA"

Popović-Samardžić: Nedostaju brisevi, ako se zaraze zdravstveni radnici, nemoćni smo

“Svaka bolnica treba da iskaže svoje stanje. Meni se žale da na popis dobiju samo jednu hirušku masku, a ona je djelotvorna dva sata"

Milena Popović-Samardžić
Milena Popović-Samardžić (Foto: Screenshot/TV Vijesti)

Gostujući u Bojama jutra, dr Milena Popović Samardžić, epidemiološkinja na Cetinju istakla je da je u tom gradu situacija stabilna, te da su do juče pratili 59 osoba.

"Nismo radili dovoljno testova, za to vjerovatno postoje neka opravdanja. Trenutno nam nedostaju brisevi. Transportnih medijuma i briseva nema mnogo. Juče smo posljednji bris iskoristili. Žale mi se kolege i iz drugih domova zdravlja da nemaju briseva. Za sada je otežana dobavka briseva", istakla je Popović-Samardžić.

Ona je istakla i da su slali apele Vladi i tražili potrebnu zaštitnu opremu za zdravstvene radnike, ali i dodala da hiruške maske nisu zaštita od koronavirusa.

“Svaka bolnica treba da iskaže svoje stanje. Meni se žale da na popis dobiju samo jednu hirušku masku, a ona je djelotvorna dva sata. Ako se zaraze zdravstveni radnici, onda postajemo nemoćni. Važno je da dajemo svoj doprnis kako zdravstveni sistem ne bi bio prebukiran", kazala je Popović-Samardžić.

Ona je rekla i da u javnosti dobijamo optimistične najave, a  na terenu je situacija drugačija.


Vidi sve komentare