Radak Kukavičić za Boje jutra: Prihodi veći, bolja registracija gostiju, ali ne i privatnog smještaja - Vijesti.me
JUTARNJI PROGRAM TV VIJESTI

Radak Kukavičić za Boje jutra: Prihodi veći, bolja registracija gostiju, ali ne i privatnog smještaja

Iako statistika pokazuje da je sezona bolja od prošlogodišnje, zakupci kupališta žale se da je posjeta mnogo manja, posebno radnim danima.

Željka Radak Kukavičić, direktorica Nacionalne turističke organizacije, kaže da je činjenica kakva je sezona možemo pričati tek kad se završi, kad budemo imali precizne, zvanične podatke i izvještaje. Podaci koje oni prate, a to su namjenski prihodi i oni su negdje preko milion i 400 hiljada, što je 20% više, takođe i boravišna taksa, je skoro 830 hiljada eura, što je bolje nego prošle godine. 

Svi finansijski pokazatelji, a i fizički parametri, pokazuju da je bolja, ali saglasna je da su različite ocjene ugostitelja, hotelijera, vlasnika privatnog smještaja. Ističe da bi trebalo uspješnost sezone mjeriti brojkama.

Svi koji su imali smanjenje prometa moraju, naglašava, da prave svoje procjene i da vide što bi trebalo mijenjati. Bolja evidencija registrovanog turističkog prometa, poručuje, uslovila je da imamo rast jednim dijelom, i to bi trebalo da bude signal da se i privatni smještaj registruje.

Pogledajte prilog iz Boja jutra.


Vidi sve komentare