Od važnog vladinog čovjeka do anarhiste

Britanski diplomata, nakon što je iz prve ruke iskusio korupciju, na raznim stranama svijeta pronalazi ljude koji anarhističku teoriju pretvaraju u praksu
1428 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 13.05.2019. 14:09h

Karne Ros je bivši britanski diplomata. Karijeru je gradio kao predstavnik Zapadne demokratije, sistema koji će, navodno, sve spasiti. Radeći unutar sistema, Karne je dočekao da vidi neuspjehe i prevare. Iz prve ruke je iskusio korupciju.

Nakon što su se ratni zločini u Iraku razotkrili, on ostavlja svoj posao i kreće u potragu za odgovorima. Ovaj film prati njegovo putovanje duž cijelog svijeta u nadi da će pronaći odgovor na pitanje koje mnogi danas sebi postavljaju: "Postoji li bolji način"?

Za Karnea postoji. Anarhizam nudi rješenje za brutalnost kapitalizma i neiskrenost demokratije. To je potrebno ljudima kako bi uspostavili kontrolu nad svojim životima.

Od demonstranata u Vol Stritu pa do anarhističkih pokreta u Španiji, Karne pronalazi ljude koji anarhističku teoriju pretvaraju u praksu. Putovanje će ga na kraju odvesti na jedno od trenutno najopasnijih mjesta na zemlji: Sirija, osam kilometara od linije fronta sa Isis-om...

Ovo je moćan film o epskom putovanju čovjeka od vladinog insajdera do anarhiste.

Dokumentarni film“Slučajni anarhista“ gledajte u ponedjeljak od 21.00h na TV Vijesti.

Emitovanje filma na TV Vijesti podržano od "BBC news na srpskom" i "The Way"

Bonus video: