Je li silovani dječak postao ubica: Istina nije uvijek očigledna

Potresna i slojevita drama rasjetljavajući lične tragedije precizno psihološki razrađenih likova, otvara brojna pitanja - poput potrebe za osvetom, vlastitih trauma, odnosa prema prijateljstvu
1296 pregleda 0 komentar(a)
Film, Foto: TV Vijesti
Film, Foto: TV Vijesti
Ažurirano: 17.05.2019. 15:46h

Boston, sredina sedamdesetih godina. Trojica dječaka, Šon, Džimi i Dejv, bezbrižno se igraju dok njihovu igru ne prekine nekoliko nepoznatih muškaraca. Predstave se kao policajci, otimaju Dejva, zaključaju ga u podrum i nekoliko dana ga siluju.

Tridesetak godina kasnije, oni i dalje žive u Bostonu, svi su oženjeni, Džimi je vlasnik prodavnice, Šon je policijski detektiv, a Dejv je radnik, koga je tragedija iz djetinjstva zauvijek obilježila. Jednog dana, Džimijeva najstarija kćerka pronađena je ubijena u obližnjem parku. Prilikom policijske istrage otkrivaju se neke pojedinosti koje nijesu dovoljne da se ubica pronađe, ali dosta toga upućuje da bi ubica mogao biti Dejv... Ali, da li je istina uvijek tako očigledna, ili ipak treba zagrebati ispod površine?

Neke izbore pravimo samo jednom, a greške koje su posljedica pogrešnih izbora ne mogu se uvijek ispraviti… Da li će Džimi, u neobuzdanoj želji za osvetom napraviti pogrešan korak?

Ovo je potresna i slojevita drama, koja će vas duboko zamisliti, rasvjetljavajući lične tragedije precizno psihološki razrađenih likova, otvarajući brojna pitanja, uglavnom bez odgovora, poput potrebe za osvetom, vlastitih trauma, odnosa prema prijateljstvu.

Film je osvojio dvije prestižne nagrade Oskar i to u kategorijama za najboljeg glavnog i sporednog glumca. Dobio je sveukupno 60 nagrada i 68 nominacija i time potvrdio maestralnost Klinta Istvuda koji je podjednako dobar i kao glumac i kao reditelj i kao producent.

Glavne uloge: Šon Pen, Tim Robins i Kevin Bejkon

Režija: Klint Istvud

FIlm “Mistična Rijeka” gledajte u subotu od 22.30h na TV Vijesti.

Bonus video: