Kad zvijezde štrajkuju: Pet minuta slave za autsajdere

Film se djelimično zasniva na istinitoj priči o zamjenskim igračima koje su angažovali vlasnici kluba za vrijeme štrajka profesionalnih igrača ragbija
415 pregleda 0 komentar(a)
Film, Foto: TV Vijesti
Film, Foto: TV Vijesti
Ažurirano: 18.05.2019. 16:55h

Kada razmaženi igrači vašingtonskog ragbi tima Sentinels otpočnu štrajk, vlasnik kluba Edvard O’Nil poziva nekadašnjeg trenera, penzionisanog Džima Mekgintija, da okupi zamjenski tim kako bi se sezona okončala. Mekginti pristaje uz jedan uslov - da se niko, pa ni sam O’Nil, ne miješa u njegov odabir igrača.

Treneru predstoji težak zadatak da od potpunih autsajdera napravi ekipu adekvatanu za nastavak takmičenja. Sastav koji će činiti novi tim je krajnje zanimljiv: dva brata repera, bivši robijaš, čuvar prodavnice, jedan gluvonijemi igrač, nekadašnji sumo rvač. Predvodi ih kapiten Šajn Falk, čiji lik tumači Kijanu Rivs. On ima zadatak da stvori složnu ekipu i razvije timski duh nakon što je i sam odustao od ragbija poslije poraza u jednoj važnoj utakmici. Ono što ovaj neobičan tim motiviše je činjenica da nemaju šta da izgube, jer su oni samo obična grupa radnika koja je dobila svojih pet minuta slave.

U glavnim ulogama: Kijanu Rivs, Džin Hekman, Bruk Langton.

Režija: Hauard Dojč

Film “Zamjene” gledajte u subotu od 20.00h na TV Vijesti.

Bonus video: