Ima li Maša koju je poljubio Putin pravo na sumnju?

Glasnogovornica pokreta "Naši", inteligentna 19-godišnja djevojka Maša ne skriva divljenje prema Putinu sve dok ne otkrije one koji drugačije misle i zbog toga dobijaju batine
1332 pregleda 0 komentar(a)
Dokumentarni film, Foto: TV Vijesti
Dokumentarni film, Foto: TV Vijesti
Ažurirano: 20.05.2019. 11:58h

Zapadnjaci ruskog premijera Putina možda smatraju nedemokratskim tiraninom, ali mnogi Rusi smatraju da on ima sve kvalitete snažne i harizmatične očinske figure. Čitava nova generacija ujedinila se u patriotsko-omladinskom pokretu “Naši”, koji želi da oslobodi Rusiju njenih “neprijatelja”. A to su, jasno i glasno, svi oni koji ne podržavaju Putina i predsjednika Medvedeva.

Glasnogovornica pokreta "Naši" je inteligentna 19-godišnja djevojka Maša. Jednom je poljubila Putina u obraz i nakon toga nije skrivala divljenje prema tom “Kremaljskom Napoleonu”. Sve dok nije došla u dodir s članovima liberalne opozicije. Jedan od njih je bloger Oleg Kašin koji “Naše” upoređuje s Hitlerjugendom. Oleg je zbog svog djelovanja pretučen tako brutalno da je umalo podledao povredama. Ovakvi incidenti će natjerati Mašu da se suoči sa dilemom: da li “Naši” dopuštaju neslaganje?

Režija: Lisa Birk Pedersen

Dokumentarni film “Putinov poljubac” gledajte u ponedjeljak od 21.00h na TV Vijesti.

Emitovanje filma na TV Vijesti podržano od "BBC news na srpskom" i "The Way"

Bonus video: