Tom Kruz: U licu neprijatelja i u srcu čovjeka leži duša ratnika

Film koji je jednako je atraktivan u scenama borbi, precizan u ocrtavanju najdubljih osjećaja i poučan kao vodič kroz jedan od najzanimljivijih segmenata egzotične japanske kulture
743 pregleda 0 komentar(a)
Film "Posljednji samuraj", Foto: TV Vijesti
Film "Posljednji samuraj", Foto: TV Vijesti

Amerika, 1870-ih. Razočaran činjenicom da je vojska u kojoj je služio bezrazložno masakrirala Indijance, kapetan Nejtan Algren odao se alkoholu i životari zabavljajući ljude na vašarima svojim ratnim vještinama i pričama. Nakon što zbog pijančenja izgubi i taj posao, Nathan nema drugog izbora nego da prihvati novu poslovnu ponudu - putovanje u Japan kako bi tamošnju vojsku učio modernim zapadnjačkim ratničkim vještinama, koje će koristiti u ratu protiv pobunjenih samuraja.

Odmah po dolasku u Japan časni i moralni Nejtan zatekne se u novim problemima. U Japanu je u toku okrutna modernizacija društva, a njegova moralna načela bliža su onima protiv kojih bi trebao da ratuje, nego onima koji su ga angažovali.

Akciona drama,"Posljednji samuraj", slavnog reditelja Edvarda Zvika fascinantan je i izuzetno uzbudljiv film koji dokazuje da ostvarenja puna spektakularnih scena u kojima se vidi svaki uložen dolar, ne moraju nužno biti površna kada je riječ o ljudskim emocijama i motivima...

"Posljednji samuraj" jednako je atraktivan u scenama borbi, precizan u ocrtavanju najdubljih osjećaja i poučan kao vodič kroz jedan od najzanimljivijih segmenata egzotične japanske kulture.

U licu neprijatelja i u srcu čovjeka leži duša ratnika. Tom Kruz će nas odvesti u daleku zemlju i još dalju kulturu i pokazati nam kako je zaslužio da bude 'Posljednji samuraj'.

Film "Posljednji samuraj" pogledajte u subotu od 22.30h na TV Vijesti.

Bonus video: