Život u 'savršenoj' zgradi završava neobuzdanim sukobima

Iako im luksuzna građevina pruža sve što im je potrebno, životi stanovnika jednog nebodera polako se počinju urušavati
1370 pregleda 0 komentar(a)
Neboder, Foto: TV Vijesti
Neboder, Foto: TV Vijesti

Film “Neboder” snimljen je po istoimenoj knjizi Dž. G. Balarda. Zapanjujuće maštovit film reditelja Bena Vitleja, u kojoj glavna uloge tumače Tom Hidlston, Džeremi Ajrons i Sijena Miler, prikazuje milje koji je u knjizi smješten u vrijeme prije vladavine Margaret Tačer.

U središtu filma je mladi doktor Robert Leng koji se nakon smrti svoje sestre seli u novu, luksuznu zgradu koju je dizajnirao ekscentrični arhitekta, gospodin Rojal. Neboder svim stanarima pruža sav komfor modernog života, bazene, teretanu, supermarkete, čak i školu. Stanari postaju izolovani od spoljašnjeg svijeta. Gospodin Rojal živi u predivnom stanu na vrhu zgrade. Iako tvrdi da je neboder izgradio kako bi podstakao promjene, brutalni betonski blok odiše atmosferom klasne svađe između stanara na višim i nižim spratovima. Time započinju neobuzdani sukobi između odvojenih grupa ljudi koji završavaju u anarhiji i zgrada počinje da se urušava iznutra.

“Neboder” je 2015. godine dobio nagradu British Independent Film Awards za najboljeg glumca, nabolji scenario, naboljeg sporednog glumca i glumicu.

Ne propustite da uživate u ovom uzbudljivom filmskom ostvarenju, u četvrtak od 22:30h na programu TV Vijesti.

Bonus video: