Snimala je žene samoubice: Može li sačuvati porodicu?

Žilijet Binoš, kao vrhunska ratna reporterka, rizikovaće život i porodicu da bi spasila svijet
1865 pregleda 0 komentar(a)
Hiljadu puta laku noć, Foto: TV Vijesti
Hiljadu puta laku noć, Foto: TV Vijesti
Ažurirano: 06.06.2019. 18:10h

Rebeka je vrhunska ratna fotoreporterka opsjednuta izvještavanjem iz opasnih ratnih zona. U Avganistan je otišla po zadatku - da prati grupu žena samoubica u Kabulu. Preuranjena detonacija bombe mijenja sudbinu glavne junakinje. Dok se oporavlja u svojoj domovini, Irskoj, ona je suočena sa mužem Markusom i njihovim dvjema ćerkama, koji je primoravaju da izabere izmedju svoje strasti: fotografije i porodice.

Erik Poppe, reditelj filma odrastao je u Norveškoj i Portugaliji , a karijeru započeo kao ratni fotoreporter. Osamdesetih je primio nekoliko novinarskih nagrada. Nakon povrede na zadatku u Kambodži odlučio je da ostavi novinarstvo i upiše studije filma.

"Hiljadu puta laku noć" je njegov prvi film na engleskom, dijelom autobiografska ratna drama. Izuzetan uspjeh ostvario je režirajući istorijsku dramu "Kraljev izbor".

Film "Hiljadu puta laku noć" dobitnik je više nagrada: Amanda Awards, Norway – najbolji film; Chicago International Film Festival – najbolja režija; Montréal World Film Festival – najbolja režija.

Film “Hiljadu puta laku noć” gledajte u petak od 20.00h na programu TV Vijesti.

Bonus video: