Hju Grant: Previše sam star i ružan da snimam romantične komedije

Uprkos veoma uspješnoj karijeri, Grant sada priznaje da se osjećao „zatvorenim“ zbog sličnosti uloga koje su mu nuđene, ali dodaje i da je sve što je radio bilo vrijedno truda
1548 pregleda 0 komentar(a)
Hju Grant
Hju Grant

Britanski glumac Hju Grant, priznao je tokom intervjua za The Hollywood Reporter da pati od „kompleksa inferiornosti“, zbog toga što je uvijek igrao u romantičnim komedijama.

„Sada već manje, jer sam previše star i ružan da snimam takve stvari, pa imam priliku da radim druge filmove, pa osjećam i više samopouzdanja“, uz smijeh je odgovorio glumac koji je najpoznatiji po ulogama u „Notting Hill“, „Love, Actually“ i „Four Weddings and a Funeral“.

Uprkos veoma uspješnoj karijeri, Grant sada priznaje da se osjećao „zatvorenim“ zbog sličnosti uloga koje su mu nuđene, ali dodaje i da je sve što je radio bilo vrijedno truda.

„Bio sam plaćen tonom novca. Imao sam puno sreće. I kada se radi o tim romantičnim komedijama, mogu da pogledam ljude direktno u lice i znam da im se dopalo“, ispričao je on.

„Duboko vjerujem u to da je naš posao da zabavimo ljude, a ne da praktikujemo neke čudne kvazireligije. Vidim nas na istom nivou kao i ljude koji rade rasvjetu, produkciju ili nešto treće“, istakao je Grant.

Tokom intervjua on se prisjetio i nekih uloga i filmova za koje je u startu znao da neće postići svjetski uspjeh, ali je, kako kaže, uživao snimajući ih.

„Zapravo veoma sam uživao radeći na njima. Neko će pomisliti kako je glupost film iz 1988. godine ‘Rowig With the Wind’, napravljen je u Španiji sa engleskim glumcima, sa režiserom koji ne priča engleski, a finansiran je njemačkim novcem. Prva pomisao je da nikada neće ugledati svjetlo dana, pa sam odlučio da se tokom tri mjeseca lijepo provedem, flertujući sa glumicom koja tumači Kler (Elizabet Harli)“, šaljivo je ispričao glumac.

Grant je u istom razgovoru istakao i da bi volio da je na bolji način „upravljao svojom slavom i uspjehom“.

„Svaka odluka koju sam donio je vjerovatno bila pogrešna. Nakon ‘Four Weddings and a Funeral’ svijet je bio moj. Trebalo je da napravim neke interesantne odluke i snimim drugačije filmove. Umjesto toga sam snimio gotovo identičnih 17 uloga zaredom“, istakao je on.

„Prihvatao sam sve. Što je bila gora ponuda, brže sam je prihvatao“, dodao je glumac.

M.H.

Bonus video: