Protiv teške bolesti: Snaga ljubavi između oca i kćerke

Rasel Krou, Amanda Sajfrid i Aron Pol u drami “Očevi i kćeri”
1109 pregleda 0 komentar(a)
Očevi i kćeri, Foto: TV Vijesti
Očevi i kćeri, Foto: TV Vijesti

Kažu da je imati dijete u životu najveći blagoslov, a da li je onda nemogućnost podizanja tog djeteta najveći bol? Kako ostati ravnodušan na uplakani zov djeteta koje samo želi da bude u vašim rukama. Ali, bolest ne bira, prosto se desi i uzme najbolji dio vas.

Jednu takvu priču na filmsko platno je prenio italijanski režiser Gabrijel Mućino.

Svi znaju za povezanost između oca i ćerke, tu jaku sponu ljubavi koju teško nešto može prekinuti. Djevojčica iz filma od malih nogu u ocu vidi snagu, podršku, izbavitelja, istjerivača strašnih snova, Sve je to on, jedan čovjek – tata. U ovom filmu to je Džejk Dejvis (Rasel Krou), pisac, dobitnik Pulicerove nagrade, koji je doživio nervni slom kad je izgubio ženu. Ostao je sam sa ćerkom Kejti ( Amanda Sajfrid) i istovremeno vodi tešku borbu sa teškim mentalnim stanjem.

Filmski zaplet se gradi oko priče o porodici, kao i o ljubavi između roditelja i djeteta. “Očevi i kćeri” govori o gubicima i bolu, o mnogim životnim temama, ali i o tome kako problemi zbližavaju ljude i pomažu im da zajedno prebrode teške trenutke.

Nakon 27 godina, Kejti je odrasla djevojka i njeni demoni iz prošlosti prijete da ugroze vezu sa zgodnim i dobronamjernim momkom...

Ovo je film o snazi ljubavi između oca i kćerke, film o nadi i pobjedi ljubavi, očinske, momačke, djevojačke.

Glavne uloge: Rasel Krou, Amanda Sejfrid i Aron Pol

Režija: Gabrijel Mućino

"Očevi i kćeri" je italijansko-američka koprodukcija koja je prikazana u preko 50 zemalja, a na programu Televizije Vijesti je u petak od 20.00h.

Bonus video: