Njeno prokletstvo jedino može poništiti prava ljubav

Moderna romantična priča o mladoj aristokratskoj nasljednici, rođenoj pod kletvom koja se može ukloniti samo ako pronađe pravu ljubav
671 pregleda 0 komentar(a)
Penelopi, Foto: TV Vijesti
Penelopi, Foto: TV Vijesti

Penelopi je film o misterioznoj porodičnoj tajni i moći ljubavi. Kako bi prekinula porodičnu kletvu, Penelopi mora pronaći istinsku ljubav sa nekim od “njene vrste” i shvatiti dragocjenu lekciju u životu: “Volim sebe onakvom kakva jesam.”

Penelopi Vilhern, rođena u bogatom društvenom okruženju, pati od Vilelmske kletve, koja može biti poništena samo kad pronađe pravu ljubav. Sakrivena na imanju svoje porodice, usamljena djevojka upoznaje niz prosača u uzaludnom pokušaju njenih roditelja da slome kletvu. Svaki potencijalan momak zaljubljuje se u Penelopi i njen bogat miraz, sve dok njena kletva ne bude otkrivena. Lemon, nestašni i hrabri novinar žute štampe, želi fotografiju tajanstvene Penelopi i unajmljuje Maksa da pozira kao jedan od udvarača kako bi je mogao fotografisati. Zgodni kockar bez imalo sreće, ubrzo shvata da se zaljubljuje u Penelopi, no odlučuje nestati, kako je ne bi razočarao. Razočarana od zadnje izdaje, Penelopi odluči živjeti život prema vlastitim standardima.

U glavnim ulogama: Kristina Riki, Džejms Mekevoj, Rise Viderspun

Režija: Mark Palanski

Film “Penelopi” pratite u srijedu od 20.00h na programu TV Vijesti.

Bonus video: