FILM “GRAN TORINO” – ČETVRTAK U 22:30

Klint Istvud u akcionoj drami “Gran Torino”

Poslije smrti žene, Volt Kovalski ratni veteran i penzionisani zaposlenik Forda, povlači se u svoju kuću u Mičigenu, okružen susjedima imigrantima sa kojima ne želi nikakav kontakt.
358 pregleda 0 komentar(a)
Film, Foto: TV Vijesti
Film, Foto: TV Vijesti

Film prati priču Volta Kovalskog, udovaca i veterana Korejskog rata, kojeg tumači neuništivi i izvanredan Klint Istvud. On jedini je rođeni Amerikanac (iako Poljak porijeklom) u kvartu koji masovno počinju nastanjivati doseljenici. Pun je predrasuda o pripadnicima drugih nacionalnosti i rasa, što samo eskalira kada maloljetnog Azijata po imenu Tao, iz kuće do njegove, uhvati u pokušaju da ukrade njegov ljubljeni automobil Gran Torino iz 1972.

Iako im je poznanstvo počelo na ne baš divan način, vremenom Volt i Tao i njegova emigrantska porodica razvijaju neku vrstu prijateljstva, ubrzo shvatajući da sa tom grupom ljudi različitih od njega ima više zajedničkih tačaka no sa sopstvenim sinovima, koji samo žele da ga se riješe.

Godine za Klinta Istvuda ne predstavljaju problem, pogotovo kad je gluma u pitanju, zato je i ovdje glavni nosilac filma. Uspio je da zadrži onaj prijeteći izgled Harija Kalahana, kao i njegov pogled koji ga je proslavio.

Iako je ostatak glumačke ekipe odradio dobar posao, gospodin Kalahan ih sve nadmašuje, svojom pojavom, svojim talentom, i naravno, nepogrješivim okom režisera.

U glavnim ulogama su Bi Vang i Klint Istvud koji je ujedno i režiser ovog filmskog ostvarenja.

Film “Gran Torino” pratite u četvrtak od 22.30h na programu TV Vijesti.